Özel Sultan Alparslan Koleji 'Sınıflar Arası Basketbol Turnuvası” Düzenlendi

Kars Özel Sultan Alparslan Koleji’nde ‘Sınıflar arası Besketbol Turnuvası’ düzenlendi.


Turnuva hakkında bilgi veren Sultan Alparslan Koleji müdürü Fatih Akaslan, daha önce, veliler arası voleybol müsabakası, veliler arası penaltı turnuvası düzenlediklerini ve şimdi de sınıflar arası basketbol turnuvası düzenlediklerini belirtti.

Çekişmeli maçların, hem oynayanlara hem de izleyenlere keyifli ve heyecanlı dakikalar yaşattığını belirten Müdür Akaslan, “Kişi mutlu olduğu ortamda başarılı olur. Eğitim öğretimdeki birinci amacımız özgüvenli, mutlu bireyler yetiştirmektir. Bu turnuvalara veli ve öğrencilerimizde seyirci olarak katılıyor. Böylece sahada ki çocuk, spor alanında kendisini büyük bir topluluğun karşısında ifade etme başarısını gösteriyor. Akademik başarıda özgüvensiz duran öğrencilerimizin bu turnuvalardaki başarılarıyla gelen özgüvenlerinin, yaşamın diğer alanlarıyla birlikte, akademik başarılarına da olumlu etki ettiğinin her yıl canlı şahidi olduk. Güzel ve keyifli maçlar izliyoruz” dedi.

Akaslan, okullarının akademik yönden maksimum noktada olma başarısını birçok yıl gösterdiğini, göstermeye de devam edeceğini ve bu sosyal aktivitelerle de öğrencilerin sosyal yönlerinin gelişimini sağladıklarını kaydetti.

Öte yandan Sultan Alparslan Koleji’nde düzenlenen basketbol turnuvası çekişmeli geçti. Turnuvada 7/C sınıfı birinci oldu.

Kaynak: İHA