Fenerbahçe, Ligin İlk Yarısını Farklı Galibiyetle Kapattı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında kendi evinde Kayserispor’u 5-1 yenerek, devreye galip girdi.


Mücadelenin ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligin ikinci ayrısında puan farkını açarak şampiyon olacaklarını söyledi.

İlk yarının son maçını farkı bir galibiyetle aldıklarını dile getiren Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, “Arzu ettiğimiz sezon başında planladığımız puandan daha da fazla puanla kapatabilirdik. Bugünkü mücadele ligin ne kadar zor olduğunu gösterdi. Takımımızın performans kriterleri var. Bu da son dakikalarda Fenerbahçe'nin neden başarılı olduğunu gösterdi. Oyuncularımı gösterdikleri performanstan dolayı kutluyorum. İkinci yarı Fenerbahçe puan farkını daha da arttırarak şampiyon olacak. Biz takım olarak bu yolda şampiyon olmayı hedefledik. Bu kalitede kadroya da sahibiz” dedi.

Geçen hafta Kardemir Karabükspor'a kaybettikleri maçla ilgili olarak ise Yanal, "Türkiye'de futbolu iyi sahalarda ve iyi zeminlerde oynanmalı. Ülke olarak, lig olarak bunu hak ediyoruz. Bu tür sahaları ortadan kaldırıp bugünkü futbol ekonomisinde çok az yer tutacak bakımlar yapılabilir. Futbolun en güzel tarafı iyi bir atmosferde olmasıdır" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının “İkinci yarıda fikstürü endişe edici oluşturuyor musunuz?” sorusuna ise Yanal, “Bizim gücümüz ve gösterdiğimiz performans ortada. Deplasmanda en çok maç kazanan takımız. Şu anda bunu tekrar yapabilecek çok karakterli oyunculara sahibiz. Şampiyonluk sözü verdik taraftarlarımıza, bunu da gerçekleştireceğiz” cevabını verdi.

Fenerbahçe futbolcusu Sow, ilk yarıda zorlandıklarını belirterek, “Sahaya iyi yerleşmiş bir takım vardı. Yine de birkaç pozisyon oluşturmayı başardık. İkinci yarıda iyi bir anda gelmiş penaltı golü söz konusuydu. Oyunu rahatlatması açısından bu golün gelmesi iyi oldu. Kayserispor daha fazla alan bırakmaya başladı ve oynamaya başladık. 5 gol atmayı başardık” dedi.

Karşılaşmanın başında gol bulamadıklarını belirten Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Cristian Baroni, “Gerçekten ilk başta zorlu bir maç olarak gözüktü. Golü bulmakta becerikli olamadık. Gol geldikten sonra bütün takım olarak savaşarak farklı bir galibiyet elde ettik. Bu 3 puan bizim için çok önemliydi” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının penaltı golünün ardından sevinç gösterisi ile ilgili sorusuna ise Baroni, “Brezilya'da bir sporcu arkadaşımız ayağını kırdı. Takımda adı örümcek adam. Onun iyi bir sporcu olduğunu düşünüyorum. Onun iyileşmesi için temennide bulundum” şeklinde cevap verdi.

KAYSERİSPOR CEPHESİ
Mücadelenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, alınan farklı mağlubiyetin ardından söylenecek fazla bir şeyin olmadığını belirten Prosinecki, “Zaman zaman iyi oynadığımız dönemler oldu. Ancak seri hatalar sonucunda golleri yedik. Rakibin istekli oyununa cevap veremedik. Rakip istekli ve arzulu oyunu sonucunda 5-1'lik bir galibiyet aldı” dedi.

Kayserispor olarak sezonun ilk yarısında büyük şanssızlıklar yaşadıklarını vurgulayan Hırvat teknik adam, “Bu sezon boyunca çok sakatlıklar yaşandı. Bir takım maçlarda şanssızlıklar oldu. İyi oynadığımız maçların karşılığını da alamadık. İlk yarının sonunda 12 puan toplamış bir Kayserispor var. Başarısız bir görüntü var. Ancak biz bu takımın kaliteli olduğuna inanıyoruz. Gelinen nokta bizi buraya getirdi. Ancak bu takım bulunduğu yerden çıkabilecek kapasiteye sahip” diye konuştu.

Kayserispor futbolcusu Alper Uludağ, takım olarak çok üzgün olduklarını ifade ederek, “İlk yarıda iyi oynadık. Ne yazık ki 1-1'den sonra hemen golü yedik. Devre arası kampını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Mücadelenin 1-1’den sonra koptuğunu vurgulayan Kayserisporlu oyuncu Taner Yalçın, devre arasında hazırlık kampını iyi değerlendirip, durumu kurtaracaklarını söyledi.

Kaynak: İHA