Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan Beyaz Futbol’ a Konuştu

Es-Es Başkanı Mesut Hoşcan Tarık Çamdal,Erkan Zengin ve Veysel Sarı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TARIK ÇAMDAL KADRO DIŞI
Tarık Çamdal' ın transferi çok konuşuluyor ama Türk Futbolu' nda konuşulması gereken çok daha önemli konular var. Tarık ve onun gibi genç oyuncular yetkili veya yetkisiz menajerlerinin kafa karıştırmalarıyla darmadağın oluyorlar. Hocalarına ve kulüplerine karşı saygısızlık yapıyorlar. Camialar varsa futbol vardır. Tarık'ın transferini ben kendim yaptım ve Dede'nin sakatlanması onun şansı oldu fakat Tarık bunu iyi değerlendiremedi.

SORUN KAFA KARIŞTIRAN MENAJERLER
Futbolcuların kafalarını karıştıran menajerler oluyor.

GALATASARAY ETİK DIŞI MI DAVRANDI?

Türk Futbolu'nda 3 Temmuz'dan sonra hala yerine oturmayan noktalar var ve camialar karşı karşıya gelmemeli. Bununla beraber etik değerlere de saygı duyulması çok önemli. Futbolcuları ortaya koyan camiaların hakları vardır ve genç futbolcularda bu manevi değerlere saygı duymaz zorundadır.
Eğer saygı duyulmazsa bir ders vermek gerekir. Vefası olmayan işin arkasında durmak mümkün değildir. Her şey para değildir.

TARIK ÇAMDAL'IN FİYATI YÜKSELTİLMEYE Mİ ÇALIŞILIYOR?
Bir oyuncunun fiyatı artacaksa kadro dışı kalmaz. Tarık'ı çok iyi paralara değerlendirmek isteseydik ki bu konuda uyarıda bulunduk. Seni bu noktaya getiren hocana ve yönetimine karşı vefasını ortaya koyması açısından uyarıda bulunduk. Böyle yapmayacağı takdirde elimizi bağlayacağını da belirttik. Tekif geldi fakat çok cüzi bir miktar ve bu rakamlara bu futbolcunun gitmesinin mümkün olmadığını belirttik.3 ayda hocasının ve şansının yardımıyla bu noktaya gelen oyuncu oynamazsa ne olacağını çok iyi bilir.

GALATASARAY KULÜBÜ'NDEN KİMSE ARAMADI
Galatasaray'dan kimse bizi aramadı. Ünal Aysal ve Lütfi Arıboğan ile görüştüm ve meseleyi konuştuk. Onların bilgisi olmadığını öğrendim ve bu yüzden ben Galatasaray Kulübü'nü suçlayamam.
Fikret Orman beni aradı ve Tarık ile ilgili görüşlerini belirtti ve futbolcunun camiasında bu şekilde ayrılmasını istemediğini söyledi. Olabileceğini ve pazarlığın yapılabileceğini söyledim.

FUTBOLCULAR İŞİN KOLAYINA KAÇIYORLAR
Futbolcular işin kolayına kaçıp direkt olarak menajer ile görüşün diyorlar. Menajerlik olaylarından dolayı kulüpler anlamsız şekilde zaman kaybediyorlar.
VEYSEL TAKIMDA YERİNİ ORTAYA KOYMUŞ BİR FUTBOLCU
Veysel'inde bu sene sözleşmesi bitiyor. Futbolcu bazen emsal teşkil eden fiyatları istiyor ve fiyatlar dudak uçaklatıyor. İstanbul kulüplerinin stad,sponsor,store ve reklam gelirleri var. Haksız olan İstanbul kulüpleri havuzun yüzde 46'sını alıyorlar geri kalanını da diğer 15 kulüp alıyor. Biz nasıl yarışabiliriz onlarla. Veysel ve menajerine söylenen 3 milyon Euro getirirse boşa çıkar ve bonservisini götürür maddesi var .Veysel'in bizden istediği rakam çok fazla. Pazartesi gününe kadar izin istedi ve camiamıza zarar vermek istemediğini belirtti.

TARIK'IN YÜKSELMEK İSTİYORSA VEFALI OLMASI LAZIM
Tarık'ın çıkışa geçmesi için vefası ne gerektiriyorsa onu yapması gerekli. Biz oyuncuya bir şeyler kazandırıyorsak ve bedel ödüyorsak aynı şekilde futbolcu kendi bedelini ödemeli.

TARIK BİZİ ÇOK GÜZEL OYALADI
Tarık'ı transfer etmek gibi bir düşüncemiz yoktu fakat o bizi çok güzel oyaladı. Biz bu sen transfer etmek istemiyorduk çünkü çok erken olduğunu düşünüyoruz.

BİZİM MUHATABIMIZ OYUNCUMUZDUR
Bizim bu konudaki muhatabımız oyuncumuzdur.Eğer oyuncu gereğini yapmıyorsa süresiz kadro dışı mayıs ayına kadar devam eder. Sonra istediği kulüple anlaşabilir ve bizde bir kuruş para kazanmayız. Oyuncu gidecekse teknik ekip olarak o bölgeye yeni bir oyuncu monte etmeliyiz. Gidecek futbolcuyu niye yetiştireyim ve vizyonda tutayım.

TARIK'IN ÖNÜNÜ KAPATIYORLAR
Menajeri Lazetic.Almanya'dan beri beraberlermiş ve ben çok üzülüyorum. Tarık gibi iyi bir oyuncunun önünü kapatıyorlar.

ERKAN ZENGİN'İN DURUMU
Futbolun bir gerçeği daha vardır. Futbolcu değerini bulursa transfer etmek bu işin doğasındadır .Erkan ile ilgili şuana kadar dört kulüpten teklif var değerlendireceğiz. Erkan gitmek isterse ama en önemlisi hocamızın Erkan ile yola devam etmek istemesi halinde para hiç önemli değildir .Ama futbolcu değerini hakkediyorsa transfer edilmelidir.

ERSUN YANAL TARIK'I VE AYTAÇ'I ÖNEMSEMEDİ Mİ?
Bu konuda yorum yapmam ve bilmem mümkün değildir. İstatistikleri var hangi maçlarda hangi oyuncuların oynadığı ve hangi hocaların olduğunu gösteren istatistikler vardır.

İNŞALLAH TARIK YANLIŞ DÜŞÜNCELERDEN KURTULUR
Tarık Eskişehirspor oynar veya oynamaz fakat tecrübe kazanmak kolay olmuyor. İnşallah bu yanlıştan döner ve bizde ona kucağımızı açarız.