Aydınspor 1923'te Dört Sezonda 84 Futbolcu Forma Giydi

Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup takımlarından Aydınspor 1923’te kurulduğu günden itibaren 84 oyuncu forma giydi.


4 yıldır liglerde mücadele eden Aydınspor 1923’te dört yılda 84 oyuncu forma giydi. Siyah-beyazlı ekipte Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olan Eminli, Orçunlu,Semihli,Zülküflü kadrodan hiçbir oyuncu kalmazken, en istikrarlı oyuncular 3 yıldır takımda mücadele eden Umut-Altan ve kadro dışı kalan Sadullah oldu.

4 yılda üç şampiyonluk yaşayan siyah-beyazlı kulüp, Bölgesel Amatör Lig’de Ahmet Gümüş başkanlığında şampiyonluk iddiasıyla yola çıkan siyah-beyazlı ekip, Emin Akmeşeli, Oktaylı, Atıflı, Semihli, Orçunlu, Zülküflü kadrosuyla Aydınlılara şampiyonluk sevincini yaşatmıştı. O kadroda, ZÜlküf Ertem,siyah beyazlı ekibin 24 maçında forma giyerek en fazla forma şansı alan oyuncu olmuştu. Zülküf’ü, Orçun,Agah Oktay, Semih ve Cahit Paşa izlemişti. 2010-2011 sezonunda şampiyon olan Efeler, Aydın için tarih yazmıştı.

BAL’da yaşanan şampiyonluk yaşayan ve profesyonel liglere Aydın’ı geri döndüren siyah-beyazlılar 3. Lig’deki ilk sezonunda 3. Grup’ta mücadele etmişti. 2011-2012’de çok iyi gitmeyen siyah-beyazlı ekipte çok sayıda transfer yapılırken, transferlerin bir çoğu takıma uyum sağlayamamıştı. Toplam 37 oyuncunun forma giydiği sezonda, İsa Taştemir, Umut Yeşiltepe, Onur ve Engin gibi oyuncular sadece 1’er maç forma giymişti.

1 YIL BEKLEDİKTEN SONRA ŞAMPİYON OLDU
2012/2013 sezonunun ertesinde iskelet kadronun üzerine transfer yapan Efeler, kadrosunu şampiyonluk hedefiyle genelde üst liglerden yaptığı transferlerle güçlendirdi. Umut Kaya, Sadullah, Sinan gibi isimlerin yanına Erdi, Uğur,Emre İşçiler, Gürkan,Zafer,Ahmet Kesim gibi isimleri as takıma monte eden siyah-beyazlılar sezon sonunda verilen mücadele sonunda şampiyonluğa ulaşarak 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele etmeye başladı.

EN İSTİKRARLI İSİMLER
Siyah-beyazlı ekibin 4 yılda en istikrarlı ismi şu anda kadro dışı kalan, devre arasında takımdan ayrılması beklenen 78 maçta forma giyen Sadullah oldu. Sadullah’ı 72 maçta forma giyen ve 16 gol kaydeden Umut Kaya, 53 maçta forma giyen Emre İşçiler,51 maçta forma Uğur Arslan Kuru,50 maçta forma giyip 19 gol kaydeden Gürkan ve şu anda Bergama Belediyespor’da forma giyen Sinan Uzun izledi.

Aydınspor 1923'te dört yıllık süreçte Ahmet Gümüş, Hulisi Akşit, İlhan Günendi ve şu anda görevine devam eden Süha Bayırlı başkanlık yaptı.

Kaynak: İHA