Sivas’ta Bilinçli Taraftar Eğitimi

Sivas’ta, Sivasspor Sportif Direktörü Roberto Carlos’un da katılımıyla bilinçli taraftar eğitim semineri düzenlendi.


Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) konferans salonunda düzenlenen programda, Sivasspor taraftarlarına bilinçli taraftar eğitimi ve taraftar kartı projesi hakkında bilgiler verildi.

Programda konuşan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, “Bilinçli taraftarın takımına faydası olabilir. Kulüp üzerinde otokontrol sağlar. Bilet alır, ürün alır, kamuoyu oluşturur, tezahüratları ile takımına destek olur, sonuca tesir eder, moral verir. Eğer taraftarı yeterince bilinçlenmediyse verdiği zararlar, hem kulübüne hem de Türk futboluna çok büyük zararlara yol açabilir. Son dönemde Beşiktaş’ın yaşadığı kötü tezahürat ve saha olaylarını hepimiz yakından takip ettik ve şampiyonluk parolası ile yola çıkan bir takımın hedefinden, taraftar dolayısıyla ne kadar uzaklaştığına hepimiz şahit olduk” dedi.

Sivas İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ise, gecikmeden önlem almak gerektiğini ifade ederek, "Bir buçuk senedir Sivasspor’da maç seyrediyorum. Tavsiyeleri ile başlatmış olduğu bu proje az önce konuşan hocalarımızın müdürümüzün ve Sivasspor’umuzun sevgili başkanın yaptığı konuşmalarda belirtildiği gibi hakikaten testi kırılmadan önce önem almaktır. Acizane yapılan bir çalışmadır. Bütün Türkiye’de spor müsabakalarının bu şekilde benzer önlemler alınarak, mümkün olduğunca şiddete kaçmadan ve kanatmadan seyredilmesini sağlamak amacını taşımaktadır” şeklinde konuştu.

Sivasspor Sportif Direktörü Roberto Carlos, emniyetin ve devletin sporda şiddet olayları ile ilgili sert kararlar alması gerektiğini savunarak, "Emniyetin yapmış olduğu bu proje gerçekten futbol adımında çok önemli. Çünkü bunlar Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkelerinde de yaşanan bazı şiddet olayları. Türkiye’de en son Beşiktaş-Galatasaray maçında gerçekten bir şiddet olayı görmüştük. Vasco De Gama ve Atletico Paranaense arasında oynanan maçta bu şekilde şiddet olayları yaşanmış. Emniyetin ve devletin bu konuda gerçekten sert kararlar alması ve sert uygulamalar yapmaları gerek. Spor spordur ve hiçbir zaman suçla ve agresiflikle karıştırılmaması gerektir" ifadelerini kullandı.

Eğitim programının ardından Sivasspor Sportif Direktörü Roberto Carlos taraftarlar ile imza gününde buluştu.

Kaynak: İHA