Gençlerbirliği-beşiktaş Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Gençlerbirliği, evinde konuk ettiği Beşiktaş’ı 1-0 mağlup etti.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, tüm övgüyü oyuncuların hakkettiğini belirterek, “Ne söylenecekse onlara söylenmeli çünkü bir takımın saha içerisinde neler yapması gerektiğini ve nasıl yapması gerektiğini maçın başından sonuna kadar ve keyif alarak herkese gösterdiler. Beşiktaş gibi çok güçlü bir takımı kendi evimizde yenmek çok önemli” şeklinde konuştu.

Oyunu baştan sona kontrol altında götürdüklerini ifade eden Özdilek, şunları kaydetti:
“Zaman zaman tempoyu yüksektik. Tempoyu biraz aşağılara çektik. Her şey istediğimiz gibi gitti. Rakibe pozisyon vermeden 90 dakika bitirdik. Maç belki 1-0 bitti ama çok gol kaçırdık. Kazanmak sıralama ve moral açısından geleceğe daha sağlıklı bakma adına önemli bir müsabakaydı. 2013 yılını da galibiyet ile bitirmek bu yönden çok anlamlı oldu. Bu galibiyet başkanımıza hediye olsun. Evinde seyretti maçı gelemedi. İkinci yarı çok zorlu geçecek bunun da bilincindeyim.”
Geçen haftadan Uğur ile Gosso’nun yerini değiştirdiğini ifade eden Özdilek, “Gosso’nun o mevki de oynayacağını biliyoruz. Milli takımda da zaman zaman o mevki de oynadı. Dolayısıyla onu değerlendirdik. O da bugün takımın başarılı oyuncularından bir tanesiydi. Takım gibi durduk” dedi.

Gençlerbirliği futbolcusu Doğa, maça iyi başladıklarını söyleyerek, “Maçın başlarında gol bulduk. İlk devreyi o şekilde kapattık. İkinci devre bir iki tane pozisyonumuz var, onları gole çevirebilseydik daha da rahat kazanabilirdik. Beşiktaş’ın da karambol de olsa bir iki tane pozisyonu var. 1-0 da olsa kazanmak çok iyiydi” diye konuştu.

Gençlerbirliği'nin bir diğer futbolcusu Uğur ise, “Kazandığımız için çok mutluyum. Son hafta. Bulunduğumuz yer bizim değil daha üst sıralarda bekliyorduk kendimizi. Buna karşı bir ivme yakaladık. Bugün 3 puan aldık. Devreye mutlu girdik. Başkanımıza da buradan çok geçmiş olsun diliyorum” şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, büyük hayal kırıklığı içerisinde olduklarını belirterek, “Geçen hafta ki galibiyetten sonra futbolculardan aynı enerjiyi aynı kararlılığı göstermelerini istemiştik. İyi bir takıma karşı oynadık özellikle iç sahada başarılı olan bir takıma iyi organize olan bir takıma karşı oynadık. Taç atışında bir hata yaptık ve rakipte bunu ilk fırsatta bu değerlendirerek gole çevirdi. Ardından da geriye yaslandı. Onlar geriye yaslanmasında topa sahip olma oranlarında biz öne çıktık. Çok top kabı yaptık. Bu kadar çok top kaydı yaptığınız da ritm oturtamazsınız. İkinci yarıda sistemi değiştirip bir forvet oyuncusu da saha sürtük. Rakip de kontra ataklarda önemli fırsatlar yakaladı. Onlarda bunu değerlendiremedi. Buradan mağlubiyet ile ayrıldık” dedi.

Manuel Fernandes ile yola devam edileceğini ifade eden Bilic, şunları kaydetti:
“Güvendiğimiz oyuncu bugün demeç vermiş ve olan biteni açıklamış. Devre arasından sonra da kinci yarı hazırlıklarında bizimle birlikte olacak ve idmanlarda kendisinden en iyisini yapmasını bekleyeceğiz.”
Beşiktaş'ın savunma oyuncusu Sivok ise, 3 puan kaybettiklerini ve devre arasına girmeden önce galibiyeti çok istediklerini söyleyerek, “Maçın kilidi; yediğimiz gol oldu. Yediğimiz golden sonra rakip tamamen savunmaya çekildi. Sadece kontra ataklar ile pozisyon bulmaya çalıştı. Orta sahadan çok top kaybettik. 2. yarının 10-15 dakikasında ciddi ataklarımız vardı. Şans da yanımızda olmayınca bugün maalesef buradan 3 puan ile ayrılamadık” şeklinde konuştu.

Beşiktaşlı bir diğer futbolcu Olcay Şaha, maça ilk başta iyi başlayamadıklarını belirterek, “İlk yarının sonuna doğru ve ikinci yarının 15-20 dakikasında baskı kurduk. Gol atamadık. Çok üzgünüz çok önemli bir maçtı” dedi.

Serbest vuruş pozisyonunu da değerlendiren Olcay, şunları söyledi:
“Necip ile Jimmy ikisi de yanımda duruyor. Hoca barajı kurmak istiyor musun dedi.

Bende barajı kurmaya gerek yok ben vuracağım topa dedim. Barajı kurayım dedi.

Kurma hocam bırak oynayayım dedim. İyi tamam oyna dedi ve kenara çekildi. Ben de kaleye vurdum gol oldu. Golden sonra sevinmeye gittim. Aradan 4-5 saniye geçiyor düdük çalıyor ve oyunu durduruyor. Kaleci ne yaparsa yapsın bizim umurumuzda değil ki. Kasımpaşa maçından sonra şimdi böyle bir durum zorluk çekiyoruz.”

Kaynak: İHA