Zorlu Hava Koşullarında Yamaç Paraşütü Yaptılar

İzmir'de yamaç paraşütçüleri, "Türkiye'de kış şartları altında 3 bin metre üzeri zirveden" yamaç paraşütü yapan ilk isimler oldukları bildirildi.

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nden yapılan açıklamada, Uçuş teçhizatlarıyla 3 bin 268 metre yüksekliğindeki Hasan Dağı'nın zirvesine tırmanan Necdet Kara, Elif Kıvanç Varol ve Öner Biçen'in, tek ve ikili kalkış yaparak "Türkiye'de kış şartları altında 3 bin metre üzeri zirveden" yamaç paraşütü yapan ilk isimler olduğu bildirildi.

Ekip lideri Necdet Kara, açıklamada, yüksek dağların zirvesine teçhizatlarla tırmanarak yapılan uçuşa "paraalpinizm" denildiğini, Türkiye'de kış şartları altında bu yükseklikten kalkışla bir uçuşun bugüne kadar yapılmadığını belirtti.

Kar yoğunluğu nedeniyle yürüyerek yaklaşık 10 saat süren yolculuk sonunda zirveye ulaşabildiklerini vurgulayan Kara, uygun hava şartlarının oluşmasıyla uçuşu gerçekleştirdiklerini ve Türkiye'de bunu ilk başaran ekip olduklarının kaydetti.

Kara, şu ifadelere yer verdi:
"Bu ilk bizim için bir moral oldu. Bunu bir proje olarak başlattık. Hedefimiz uçuşa elverişli olan yani kalkış parkuru uygun olan 3 bin metre üzeri dağların hepsinden bu uçuşu yapmak. Ayrıca yurt dışındaki çeşitli yamaç paraşütü yarışmalarına katılarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Bunun için de sponsor desteği bekliyoruz."
Açıklamada, ekibin amacının başta 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı olmak üzere Erciyes, Büyük Demirkazık, Süphan gibi yüksekliği 3 bin metre üzerinde olan dağlardan uçuş yapmak olduğu bilgisine yer verildi.

Kaynak: AA