Spor Toto 2. Lig Karması Antalya'da Sahaya Çıkacak

Milli Takımlar İzleme Heyeti tarafından oluşturulan Spor Toto 2. Lig Karması'nın Antalya programı belli oldu.


Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) resmi sitesinden yapılan açıklamada, “Milli Takım antrenörleri tarafından Spor Toto 2. Lig Beyaz ve Kırmızı Grup'ta yer alan takımlardan oyuncuların bulunduğu karmaya bu ligde hali hazırda oynayan milli oyuncular dahil edilmedi. 8 ve 9 Ocak 2014 tarihinde Antalya'da 2 maç yapacak olan Spor Toto 2. Lig karmasında 22 ayrı takımdan seçilen ve yaşları 19 ile 24 arasında değişen toplam 44 oyuncu, 4 ayrı takıma bölünecek. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de, yeni bir uygulama şeklinde düzenli olarak belli dönemlerde yapılacak Spor Toto 2. Lig Karması müsabakalarını da takip ederek milli takımlara yeni yetenekler kazandırmayla ilgili çalışmalara yön verecek” ifadelerine yer verildi.

GÜRDAL YÜZÜGÜLER: "DAHA FAZLA FUTBOLCU BEKLERDİK"
22 takımdan 44 futbolcunun seçildiği karmaya kırmızı grup takımı Nazilli Belediyespor’dan kaleci Kurtuluş Yurt ile orta saha oyuncusu Caner Hüseyin Bağ seçildi. Süper lig ekiplerinin transfer listesinde adı sıkça geçen 1990 doğumlu Muğdat Çelik’in listede olmaması ise Nazilli Belediyespor camiasında şaşkınlıkla karşılandı

14 maç yenilmeyen genç kadroya sahip Nazilli Belediyespor’dan daha fazla futbolcunun karmaya seçilmesini beklediklerini ifade eden kulüp basın sözcüsü Gürdal Yüzügüler, “Öncelikle Milli Takım İzleme komitesine futbolcularımıza değer verip, onların yeteneklerini gördükleri için teşekkür ediyoruz. Ama genç kadromuzla 14 maç yenilmemek ve kupada 5. tura kadar yükselen takımdan daha fazla futbolcu seçileceğini düşünüyorduk. Tabii ki karar izleme heyetinin olduğu için de bu karara saygı duyuyoruz. Öte yandan başarılı futbolcularımız Kurtuluş ve Caner’i de tebrik ediyoruz. Antalya’da kampta olduğumuz bir dönemde olacak olan bu karşılaşmalarda futbolcularımıza başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

KURTULUŞ DİKKAT ÇEKİYOR
1990 doğumlu olan başarılı kaleci Kurtuluş Yurt, 2002 yılında futbola Çeşme Belediyespor’da başlarken, 2008 yılında Nazilli Belediyespor’da profesyonel futbol hayatına başladı.

Nazilli Belediyespor’un öz evladı olarak nitelendirilen başarılı kalecinin 2015 Mayıs ayına kadar siyah-beyazlı takımla anlaşması sürerken, bu yıl lig ve kupa maçlarında gösterdiği performans ile birçok süper lig takımının transfer listesine girdiği ifade ediliyor. Bu yıl forma giydiği 3’ü Ziraat Türkiye kupası olmak üzere 15 maçta 15 gol yiyen başarılı file bekçisi Kurtuluş Yurt, “2. lig karmasına seçildiğim için çok mutluyum. Elimden geleni yaparak milli takıma katılan genç yetenekler arasına girmeye çalışacağım” dedi.

CANER KUPA MAÇLARINDA PARLADI
1990 doğumlu olan başarılı orta saha ve kanat oyuncusu Caner Hüseyin Bağ ise, 2001 yılında futbola Yeşilılgaz’da başlarken amatörde dikkatleri çekerek 2004 yılında Zeytinburnuspor’a transfer oldu. 2008 yılında Sivasspor’a profesyonel imza atan başarılı oyuncu, Sivasspor’un Paf takımında sergilediği performans ile dikkat çekerek Anadolu Üsküdar 1908 Spor’a transfer oldu. 2011-2012 sezonunda Yeni Malatyaspor’da kiralık top koşturan başarılı futbolcu, 2012-2013 sezonunda ise tekrar Anadolu Üsküdar 1908 Spor’a dönerken başarılı bir sezonun ardından, bu sezon başında ise Nazilli Belediyespor’a transfer oldu. Bu sezon Nazilli Belediyespor forması ile 2’si Türkiye Kupası, 4’ü de yedekten olmak üzere 9 karşılaşmaya çıkan Caner Hüseyin Bağ, etkili oyunu ile taraftarın gönlünü kısa sürede fethetti.

Kaynak: İHA