Sarıkamış Şehitleri İçin Pedal Çeviren Bisikletçilerle Yemekte Buluşuldu

Sarıkamış Şehitlerini anmak için Taksim'den Sarıkamış'a yola çıkan bisikletçiler Bartın’a ulaştı.


Bartın’da bisikletçileri karşılayan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve Bartın Valisi Ali Çınar ve diğer protokol üyeleri bisikletçilerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

10 bisikletçinin 12 gün sürecek olan ve bin 856 kilometrenin kat edileceği Sarıkamış yolculuğunda bisikletçilere hayırlı yolculuklar dileyen Milletvekili Tunç ve Vali Çınar, Sarıkamış şehitleri için düzenlenen bu anlamlı etkinlikte Bartın’ın da bir durak olarak belirlenmesinden mutlu olduklarını belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Teknik Kurulu üyesi ve aynı zamanda takım kaptanı Gazi Bilir, 5’inci kez Sarıkamış’a gittiklerini söyledi.

Turun bin 856 kilometreyi kapsadığını ve 11 etaptan oluştuğunu kaydeden Bilir, “Tura 4 takımdan milli sporcular katılıyor. 10 sporcuyuz. Hepimiz birlikte hareket ediyoruz. Her gün bir etap gidiyoruz. Amacımız Sarıkamış’ta yaşanan olayları, Yemen’e yazlık kıyafetlerle giden askerlerimizin tek kurşun atmadan donarak öldüğünü gençlerimize hatırlatmak ve bisiklet sporuna destek verdiğimizi göstermek” dedi.

Tura İstanbul’dan başladıklarını söyleyen 2011 yılı gençler Avrupa Şampiyonu Ahmet Örken ise, “İlk durağımız Bolu. Belli yerleri bisikletle geçeceğiz. Gittikçe hava şartları kötüleşecek. Şehitlerimizin bu soğukta hissettiklerini, onlar kadar olmasa da, hissetmek için bisikletle yola çıktık” diye konuştu.

İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz’de yaptığı açıklamada, Bartın’da kendilerini karşılayan Milletvekili Tunç ve Vali Çınar’a teşekkür etti.

Kaynak: İHA