Muaythai Müsabakaları Tatvan'da Yapılacak

Bitlis'in Tatvan ilçesi, SODES ve Bitlis Eren Üniversitesi'nin iş birliğiyle Muaythai Süper Ligi 7. Ayak Müsabakaları'na ev sahipliği yapacak.

Yarın, Tatvan Spor Salonu'nda yapılacak olan Muaythai Süper Ligi 7'nci ayak müsabakalarına İzmir, Amasya, Afyon, Antalya, Hatay, Trabzon, İçel, Muğla, Ankara, Bitlis, Iğdır, Niğde, Diyarbakır, Sivas ve Kayseri'den gelen sporcular katılacak.
Büyük erkek, büyük bayan ve özel maç kategorilerinde yapılacak olan müsabakalarla ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirten Muaythai bölge koordinatörü Ömer Uğur, Tatvan'da bu tür organizasyonları yapmaya devam edeceklerini açıkladı.

Türkiye Mauythai Federasyonu Asbaşkanı ve Doğu Anadolu Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Salih Aygün ise, SODES projesi kapsamında yapılacak olan organizasyon O-Sport Savunma Sanatları Federasyonu ile yapılan protokol ile gerçekleştirileceğini bildirdi.
Bitlis Eren Üniversitesi olarak 3 yıldır süper lig organizasyonunu yaptıklarını, bu yıl ise SODES kapsamında olan bir proje ile müsabakaların gerçekleştirileceğini aktaran Aygün, gelecekte farklı spor dallarında organizasyonlarında yapılması konusunda çalışmalarının olacağını kaydetti.

Kaynak: AA