Çankaya Belediyesi öyle bir skandala imza attı ki

Çankaya Belediyesi, 3 Sırp oyuncunun vize işlemlerini yapamayınca yılbaşı nedeniyle ülkelerine dönmek isteyen oyunculardan ikisi havaalanında mahsur kaldı.

Nikola Zujic,Vladimir Grbic ve Velibor Manjic Çankaya Belediyesi Anka Spor Kulübü Hentbol Erkek Takımı'nda oynuyor. Vladimir Grbic ve Velibor Manjic geçtiğimiz günlerde yılbaşı nedeniyle ülkelerine gitmek için Atatürk Havaalanı'na ulaştıklarında büyük bir 'İhtimal'in kurbanı oldu.

Havaalanında polis kontrolünden geçen oyuncular gözaltına alındı. Saatlerce gözaltında kalan sporcular neden bekletildiklerini ise sonradan anladı. Çankaya Belediyesi'nin Sırp oyuncuların vize ve çalışma izni işlemlerini yapmadığı ortaya çıktı.

TURKİYE'YE GİRİŞLERI YASAKLANDI

Para cezasını ödeyen sporcular ülkelerine gitti ancak Türkiye giriş çıkışları 3 ay yasaklandı. Bu ise daha büyük bir soruna neden oldu.9 Ocak'ta başlayacak takım maçlarında sporcular yer alamayacak. Oyuncular, bir an önce sorunun çözülmesini bekliyor.

BİR BUÇUK YILDIR PARALARINI ALAMIYORLAR
Öte yandan vizeleri yapılmayan 3 oyuncunun bir buçuk yıldır paralarına alamadıkları da öğrenildi. Sırp oyuncular gibi diğer takım oyuncuları da ödemeler konusunda sorun yaşarken çalışma yapılan salonlarda ısıtma olmadığı ve bu nedenle oyuncuların bir hayli huzursuz olduğu da dile getirilen iddialar arasında yer alıyor.

Hayrettin BEKTAŞ/ SABAH ANKARA