Ya FIFA'ya ya Kartal'a

Bursaspor'dan ayrılmak istediğini açıklayan Pablo Martin Batalla, Beşiktaş'ın teklifine evet derse FIFA'ya başvurmadan yeşil beyazlılardan ayrılacak.

Pablo Martin Batalla, yeşil beyazlı takımdan ayrılmak istediğini belirtip ülkesine döndü. Alman teknik adam Daum'la anlaşamayan Batalla, Bursaspor defterini kapattığını açıkladı ve ülkeden ayrıldı. Yeşil beyazlı takım önceleri ikna yolunu seçse de Daum'un ısrarşlı tavırlarına daha fazla dayanamadı ve Batalla ile yolları ayırma kararı aldı.

Bursaspor cezayı kesti

Bursaspor yöneticileri 'Batalla futbolu bırakmadıysa Bursa'ya dönecek ve önce bizimle görüşecek' dese de Arjantinli futbolcudan ses çıkmadı. Batalla'nın Bursaspor'dan ayrılışı sırasında takımını FIFA'ya şikayet etmeyeceğini belirtmesi üzerine yeşil beyazlı takım biraz rahatladı.

Buna rağmen ülkesinden dönmeyen Batalla için cezai işlemler de uygulanmaya başladı. Şu ana kadar 1 milyon TL'yi bulan ceza Batalla'nın fikrini değiştirmesine sebep oldu. Geçtiğimiz sezondan bu yana alacaklarını zamanında alamayan ve bir miktar alacağı daha kaldığını iddia eden Batalla, Bursaspor'u FIFA'ya şikayet etmeye hazırlanıyor.

FIFA'ya giderse Türkiye imkansız

Beşiktaş'ın da transfer listesinde olan Pablo Martin Batalla, konuyu FIFA'ya taşırsa Türkiye'de futbol oynamasına izin verilmeyecek. FIFA, Batalla'ya geçici lisans verecek ve Türkiye dışında istediği her takımda oynaması için futbolcunun önünü açacak. Bu arada Batalla'nın anlaşmak istediği takım da dava sürecinden haber dar edilecek.

Yani buna göre Batalla'nın yeni kulübü çıkacak olan sonuca göre tazminat ödemeyi baştan kabul edecek. Bu tür davalarda genelde futbolcular haklı bulunuyor ve sözleşmelerini bedavaya getirip üzerine bir de tazminat kazanıyor. Bunun örneklerini başta Ribery'de olduğu gibi birçok yabancı futbolcu aracılığı ile ülkemizde de gördük.

Beşiktaş istiyor

Batalla'nın bir diğer alternatifi ise kendisini isteyen Beşiktaş'ın teklifine evet diyerek Türkiye'de kalması. Bunun önünü açabilecek tek sebep ise Batalla'nın Bursaspor'u FIFA'ya şikayet etmemesi.

Eğer Batalla bu yolu tercih etmezse Beşiktaş, Arjantinli oyuncu için bonservis bedeli ödeyecek ve futbolcuyu renklerine katacak. Bursaspor ise kestiği 1 milyon TL cezadan vazgeçmeyi düşünmüyor. Geçmişe dönük alacaklarını bu yolla ödemeyecek olan yeşil beyazlı takım, Batalla'dan gelecek olan haberi bekliyor.