Mersin Büyükşehir Belediyesi, Galibiyet Serisini Sürdürdü

Beko Basketbol Ligi'nde İçel Büyükşehir Belediyesi, kendi evinde Türk Telekom'u 88-72 yendi.


Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan İçel Büyükşehir Belediyesi Baş Antrenörü Mete Babaoğlu, galibiyetten dolayı oyuncularına teşekkür ederek, "Konsantrasyonları çok yüksek çıktılar maça. Bunu da maç sonuna kadar götürdüler. Geçen hafta aldığımız Tofaş galibiyetini bir tesadüf olmadığını bugün gösterdiler. Çok iyi oynadılar. Özellikle savunmada iyi şeyler yaptılar. Hücumda zaman zaman hatalarımız olsa da burada da iyi şeyler yaptık. Tabi maç sonunda sayı farkının düşmesi normal. Maçı forse edip farklı pozisyonlara sokmak istemedik. İyi bir galibiyet oldu. Şimdi Banvit ile deplasmanda oynayacağız. Banvit ligin zirvesinde yer alıyor. Bunun bilincinde oraya gitmeyiz. Üst düzeyde oynayarak maça tutunmalıyız. Özellikle 4-5 haftadır iyi oynuyoruz. Son 3 maçımızı da kazandık. Ancak bu sene ligi tehlikeli. En ufak dengesizlik ve konsantrasyon kaybı çok problem çıkartır. Konsantrasyonumuzu koruyup maçlarımıza bakmalıyız" dedi.

İçel Büyükşehir Belediyesi'nin oyuncusu Tibet İlhan ise hafta boyunca maça iyi hazırlandıklarını belirterek, "Tofaş maçında sonra iyi form yakaladık. İnşallah böyle devam ederiz. Banvit maçını da kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

TÜRK TELEKOM CEPHESİ
Türk Telekom Baş Antrenörü Josip Jerko Vrankovic, İçel Büyükşehir Belediyesi'ni tebrik ederek, "Bizden daha iyi oynadılar. Çok fazla top kaybı yaşadık. Ribaundda sıkıntı yaşadık. Yalnız bu ilk değil. Bunu 3 maçta yaşadık. Bunu çözüme kavuşturmalıyız" diye konuştu.

Türk Telekom'un oyuncusu Polat Kaya ise kaybettikleri için üzgün olduklarını kaydederek, "Son haftalarda kötü performansımız ve yenilgilerimiz var. Üzgünüz. İçel Büyükşehir Belediyesi'ni tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA