Kansersiz Yaşam Melekleri Sözünü Tuttu

Kansersiz Yaşam Derneği, sporcu melekler oluşumu aracılığı ile kendi çatısı altında hayata geçirdiği “En anlamlı sayı” ve “En anlamlı koşu” projeleri kapsamında elde edilen gelir ile Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Pediatrik Onkoloji servisindeki ihtiyaçları karşılamak üzere çıktığı yolda amacına ulaştı.


Servise 18 adet refakatçi yatağı teslim edilirken ”sporcu melekler” derneklerini yalnız bırakmadı. En anlamlı sayı ve en anlamlı koşu projesi sporcuları da bu anlamlı ziyarette bulundu.

Pediatrik Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Atila Tanyeli ziyaretçileri karşılayarak proje yüzlerinden A Milli Kadın Takımı Oyuncularından, İstanbul Üniversitesi B.G.D Takımında forma giyen Tuğba Palazoğlu ile serviste yatan kanser hastası çocuklarla sohbet edip çocuklara yılbaşı hediyeleri dağıttı.

Ve çocuklara küçük bir yılbaşı partisi düzenlendi.

Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Kaymaz burada yaptığı konuşmada, “Adana bizim için her zaman özel oldu. Balcalı Hastanesi’nin bölge hastanesi olması sebebi ile birden fazla ildeki çocuklara ve ailelerine ulaşabiliyoruz. Bugün burada olmamızın sebebi, hem hastanemize kamu yararına destekte bulunmak ve çocuklarımızla erken bir yeni yıl kutlama yapmak gülmek ve gülümsetmek” dedi.

Projelerin ana koordinatörü olan eski profesyonel sporcu Kansersiz Yaşam Derneği Asbaşkanı Mihriban Oğuz, ”Çocukluk çağı kanserlerinde “moral”, tedavi sonrasında motivasyon ve adaptasyon aşamalarında oldukça önemli rol oynamakta. Aynı zamanda çocuklarımızın ve ailelerinin hastanede bulundukları zaman çerçevesinde yaşam standartlarını yükseltmek ve gerek pediatrik onkoloji servisinin, gerek ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bugün servisimize derneğimize bildirdikleri ihtiyaçlarını teslim etmek üzere geldik. Yaşadıklarımız ve gördüğümüz gözlerdeki mutluluk bize ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu bir kez daha hatırlattı. Tüm destekçilerimize şükranlarımızı sunuyoruz“ diye konuştu.

Kansersiz Yaşam Derneği sporcu melekler temsilcileri Zuhal Saltabaş Tümay ve Elhan Ülgener ise, “Bizler katılacağımız her türlü yarışta attığımız adımların anlamlı olmasını istiyoruz ve bunun içinde sizlerin desteğiyle Kansersiz Yaşam Derneği için adım atmak, bisiklet çevirmek ve kulaç atmak, basket atmak, gol atmak istiyoruz. Böylece sadece spor yapmış olmuyoruz, desteklediğimiz dernek için bir nevi gönüllü elçiliğini yapmış oluyoruz. Sizi de bu çabamıza destek vermeye davet ediyoruz. Bağışınızla sizin de bir adımınız olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA