'İstikrardan Yanayım”

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden İnegölspor ile Acıbadem Erkekler Voleybol 1. Ligi'nde mücadele eden İnegöl Belediyespor’un ilk yarısını değerlendiren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kendi elimizde besleyip, büyüttüğümüz bu çocuğun sakat olmasını arzu etmiyoruz” dedi.


İnegölspor Başkanı İlhan Korkmaz ve Belediyespor Başkanı Adem Tayyar ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “4 yıl önce kurduğumuz takım bu gün 1. Lig'de. Birçok şehrin başaramadığını biz İnegöl Belediyespor olarak başardık. Oynadığımız 11 müsabakada birbirinden heyecanlı maçlar izledik. Ligde 10’ncu sıradayız. 1986 doğumlu Hollandalı bir sporcuyu da bünyemize kattık. Yarından itibaren bizlerle beraber olacak. İkinci yabancımız da oldu. İkinci devre 12 Ocak 2014 tarihinde başlayacak. Geldiğimiz nokta itibariyle ilk yılımız olmasına rağmen talihsizce kaybettiğimiz 3-2 skorluk maçlar var. İnşallah ikinci yarı bu tabloyu daha da lehimize çevirmek ve hayatiyetimizi devam ettirmek adına gerekli çalışmaları yapacağız. Bizim aslında salon sporları ile alakalı İnegöl olarak çok iyi durumda olmamamıza rağmen, Belediyespor’la ciddi bir heyecan geldi. Özellikle hanımların, hatta bazen yaşlı teyzelerin, insanların gelip tribünleri doldurması şehre ayrı bir heyecan kattı. 3 maçımız canlı yayınlandı. Şehrimizi tanıttık” dedi.

Aktaş, “Maalesef Galatasaray maçında çirkin ve kötü tezahürattan dolayı da 2 bin 500 TL para cezası yedik. Öyle maçlar oldu ki, takımımızı taraftar ayakta tuttu. Herkese teşekkür ediyorum. Lakin biz voleyboldaki heyecanı Türkiye’ye örnek gösterirken, birden son maçta para cezasına maruz kaldık. Hiçte yakışık almayan, hiçte hoş olmayan bir durumdu. İkinci yarıda farklı takımlarla oynayacağız. Buraya Fenerbahçe ve farklı takımlarda gelecek. Nihayetinde spor, birileri kazanacak, birileri kaybedecek. Bir daha para cezasını ödemek durumunda kalmayalım, aynı zamanda bu şehrin bu nokta da federasyon nezdinde imajını zedelemeyelim” diye konuştu.

Başkan Aktaş, İnegölspor’un ilk yarısını değerlendirerek, “İnegölspor ile alakalı toplantımız olacak. Toplantı da alınacak kararları sonrasında açıklanacak. Dışarıda konuşulanlara bizim çok itibar etmediğimizi, bizim bu nokta da istikrarlı bir duruş sergilemek gibi pozisyonumuzun olduğunu ifade etmek istiyorum. Birileri kendince sporcular getirip, götürebilir. Bazı sporcuları beğenmeyebilir ama bu işler sıkıntılı işler. İnegöl olarak iyi bir çizgimiz var. Kötü dediğimiz bir sezonda bile İnegölspor olarak play-of oynadık. Güzel bir başarı. Demek ki İnegölspor başarılara alışmış. Ama yetinmememiz gerektiğini özellikle ifade ediyoruz. İnegölspor’un hedefi olan bir takım olduğunu, olması gerektiğini de özellikle ifade ediyoruz. Nasıl ki Süper Lig diye bir söylemimiz yoksa, 2. Liginde bizim artık ayarımızın altında bir lig olduğunu düşünüyoruz. Bu tecrübe ile önümüzdeki yıl 1. Lig'de oynamayı arzu ediyoruz. 90 dakikaya o heyecanı yayabilen bir ekip olsun istiyoruz. Muhakkak burada ilişiği kesilecek birkaç arkadaş vardır. Yeni takviyeler olacaktır. Onları da paylaşacağız. Ben hep istikrardan yana bir adamım. Nafi Bilaloğlu ile iki sene aralıksız çalıştık. O aralarda bizim hocalarımızı değiştirme durumumuzla alakalı düşüncelerimiz de oldu, defalarca konuşuldu. Ben istikrar ve devamlılıktan yanayım. İnegölspor’da yönetici var. 21 yönetim kurulu üyesinin fikrinin çok çok önemli olduğunu düşünüyorum. Eğer oradan böyle bir karar çıkarsa, benim ne düşündüğüm hiç önemli değil. Ama şu an İnegölspor’u daha iyiye getirmenin adı sadece Mehmet Bulut değil, Mehmet Bulut özelinde bir takıntım falan yok. Mehmet Bulut’u da severim. Bundan önceki hocalarımı da severim. Voleybol takımına gelince, Galatasaray seyircisinin karşısında, bordo-beyaz tezahüratı yapan bir İnegölspor seyirci kitlesi vardı. Bunla alakalı emniyet ve belediye kanadından tedbirler muhakkak suretle alınacak. Testi kırılmadan, tabiri yerindeyse başında söylemek lazım. Salon sporlarında küfür olayı çok alışıla gelmiş bir olay değil. Toplu bir küfür var ortada. Birilerinin elini vicdanına koyup bu takıma para cezası aldırtmak adına kendi egolarını tatmin etmek gibi bir lüksünün olmadığını düşünüyorum. Şehir adına böyle söylüyorum. Biz iki sene sonra ful tribünlere harika maçlar oynayacağız. Kendi elimizde besleyip büyüttüğümüz bu çocuğun sakat olmasını arzu etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA