Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Galibiyet Serisini Sürdürdü

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 13. haftasında Fenerbahçe kendi evinde Galatasaray’ı 79-67 mağlup etti.


Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Baş Antrenörü Roberto Iniguez De Heredia, Galatasaray Odeabank’ı tebrik ederek, “Çok iyi bir performans gösterdiler. Ligde yollarına kayıpsız devam ediyorlardı, ta ki bugüne kadar. Şimdi yılbaşından önce bir maçımız daha var. Ceyhan Belediye’ye karşı oynayacağız. Galatasaray maçından daha önemli bana göre. Aynı mantalite ve aynı zihniyetle bu performansı sergilememiz gerek. Yanılmıyorsam 15 maçlık bir seri yakaladık. Aynı tutkuyla devam etmemiz gerekiyor. Oyuncularımı tebrik etmek istiyorum. İlk çeyrekte Zellous ve Torrens’le etkili oldular. Ancak hatalarımızı anladık ve düzeltme yoluna gittik. İkinci çeyrek itibariyle kendi oyunumuzu oynamayı başardık. Son olarak taraftara teşekkür etmek istiyorum. Oyuncularım taraftarın oluşturduğu atmosferden olumlu etkileniyorlar. Onlar bu takımın bir parçası” dedi.

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı oyuncusu Olcay Çakır, sarı-lacivertli taraftarlara teşekkür ederek, “Müthiş bir destek vardı, müthiş bir atmosferde oynadık. Sezon başından beri ilk kez böyle bir atmosferde oynuyoruz. Galatasaray’ı da tebrik ediyorum çok iyi mücadele ettiler. Biz gerçek bir takım gibi oynadık. İkinci devre çok iyi savunma yaptık. Hızlı hücumlarla onları çok iyi durdurduk. Şimdiki hedefimiz yeni yıldan sonra oynayacağımız Türkiye Kupası” şeklinde konuştu.

GALATASARAY ODEABANK CEPHESİ
Galatasaray Odeabank Baş Antrenörü Ekrem Memnun, kendileri açısından çok kötü bir maç olduğunu ifade ederek, “Çok kötü oynadık. Maçla ilgili çok fazla söyleyecek bir şey yok. Konuştuğumuz hiçbir şeyi uygulayamadık. Enerjimizi yansıtamadık. Yapacak bir şey yok. Kendi oyunumuzla uzaktan yakından alakası olmayan bir gün geçirdik. Hatalarımızı araştıracağız” diye konuştu.

Galatasaray Odeabank oyuncusu Şebnem Kimyacıoğlu ise Fenerbahçe’yi tebrik ederek, “İyi bir maç oynadılar. Bazı anlarda ritim yakalasak da onlara ayak uyduramadık. İkinci maçta kapatılabilecek bir fark var. Artık ileriye bakmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA