Engelliler Maçında Dostluk Kazandı

Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Lig’de mücadele eden Aydın Engelliler Spor Kulübü ile Sultangazi Belediyesi Engelliler Spor Kulübü karşılaşması Nazilli’de yapıldı.

Engelsizlerin karşılaşmasına Nazilli’de büyük destek gösterilirken, Nazilli Kapalı Spor Salonundaki karşılaşmaya katılan AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, Aydın Engelliler Spor Kulübü ile Sultangazi Engelliler Spor Kulübü maçını başından sonuna kadar heyecanla izledi.
Nazilli Gençlik ve Spor İlçe Hizmetleri Müdürü Güven Eker’in engelliler için soyunma odalarını özel olarak düzenlediği Nazilli’de oynayan karşılaşmada Aydın Engelliler Spor Kulübü, Sultangazi Belediyesi Engelliler Spor Kulübünü 87-22’lik açık ara farkla yendi. Aydın Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ercan Karacasulu, Pazar günü Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda oynamaları gereken Sultangazi maçını salonda sirk gösterisi olmasından dolayı Nazilli'de oynama kararı aldıklarını ifade ederek; “Maçı büyük destek gördüğümüz Nazilli’de oynama kararı aldık. İyi ki de böyle bir karar almışız. Nazillili basketbol severlere güzel bir maç izlettirdiğimize inanıyorum. İki takım arasındaki karşılaşma olabildiğince centilmence geçti. Maçımıza büyüklerimizde fazlasıyla ilgi göstererek destek verdi. Yani oyuncalarımızın da dediği gibi bu maçı dostluk kazandı. Engellilerimizin engel tanımadığı dostlukları kazandı” diye konuştu.

ENGELSİZ DOSTLUK KÖPRÜSÜ
Geçen yıllarda tekerlekli sandalye basketbol maçlarına parmakla gösterilebilecek kadar az seyircinin izlediğini ifade eden Aydın Engelliler Spor Kulübü Antrenörü Tayfun Yazıcı, “Şu an bu salonu böyle görünce bir şeyler başarmış olmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Nazilli’de esnaflık yapıyorum. Geçen yıl Aydın Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ercan Karacasulu abimin daveti ile Aydın’a gidip Tekerlekli Basketbol Sporu ile tanıştım ve inanın ki büyülendim. 26 yıl amatör futbol oynadım değişik salon sporları yaptım. Ama engelli kardeşlerimin verdiği mücadeleyi görünce daha benim yaptığım neydi diye düşündüm. Nazilli’ye dönüp Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği NAZENDER yönetimi ile görüşüp NAZENDER üyesi engelli kardeşlerimizi Aydın’a maça getirdik böylece Aydın ile Nazilli arasında engelli kardeşlerimizle beraber engelsiz bir dostluk köprüsü kurduk. Aydın Belediyesi’nden gerekli desteği görmeyip kapanma noktasında olan kulübümüze Nazilli Belediye Başkanımız Haluk Alıcık her türlü desteği sağlayarak bizim bu günleri görmemizi sağladı. Yıllardır Aydın ve Nazilli arasında normal spor branşlarında düşmanlığa varan çok kötü bir rekabet vardı ama biz bunu Engelliler ve Engelli Sporcu kardeşlerimizle beraber yıktık. Sporun aslında dostluğu ve arkadaşlığı birleştirici bir unsur olduğunu kanıtladık. Benim şöyle bir tezim var. Şiddet görmek istiyorsanız bırakın bunu sahada müsabaka kuralları ve sporcu ahlakı çerçevesinde verdikleri mücadele ile sporcu kardeşlerimiz yapsın. Ben Aydın Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ercan Karacasulu’ya yönetim kuruluna ve tüm olumsuzluklara rağmen çok çalışarak takım olgusunu yeniden oluşturan oyuncularımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca spora sporcuya ve engellilere her zaman destek veren Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a oyuncularımız ve kulübümüz adına da teşekkür etmek istiyorum” dedi.

ALICIK’TAN DESTEK SÖZÜ
Başkan Alıcık ve Milletvekili Gültekin Kılınç, engelli vatandaşların spor yapmasının yaşama sıkı sıkıya bağlandıklarının bir göstergesi olduğunu söyleyerek, sporun engelli vatandaşlar arasında daha da yaygınlaşmasını gerektiğini belirtti.

Başkan Alıcık ise, Engelliler Basketbol Takımına desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA