Canik Belediye - Tarsus Belediye Maçının Ardından

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Lig’inin (TKBL) ilk yarısının son haftasında Canik Belediyespor kendi evinde ağırladığı Tarsus Belediye’yi 82-77 yendi.

Maçın ardından baş antrenörler ve oyuncular maçı değerlendirdi.
Güzel bir galibiyet aldıklarını belirten Canik Belediyespor Baş Antrenörü Ekin Baş, “Her yaşanan olay ama takım olarak o kurguyu devam ettirmemiz önemliydi. Biz de oyuna giren çıkan hiç fark etmiyor. Herkes elinden geleni yaptı. Tarsus Belediye’si çok güçlü bir takım. Euro Lig oynayan bir takım. Onlara da bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum” dedi.

Galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden Canik Belediyesporlu oyuncu Melike Bakırcıoğlu, “Tarsus güçlü bir ekip. Maça çok iyi başladık ama sonlarında çok kötü oynadığımızı düşünüyorum. Tarsus Belediye’de çok iyi oyun sergilediler ve maçtan hiç kopmadılar. Güzel bir maç oldu. Biz sıralama açısından daha üstlerde olmak isteyen bir takımız ve bunun için çalışıyoruz. Bundan sonraki maçlarda da hedefimize ulaşmaya çalışacağız” diye konuştu.

Tarsus Belediye için zor günlerin başladığının altını çizen Tarsus Belediye Baş Antrenörü Olcay Orak, “Maçın ilk yarısında Canik Belediyespor’un yüzdeli 3’lük açışlarına engel olamadık. Maçı dengeye getirsek de maçın kırılma noktalarında aldıkları hücum ribantları devreye girdi. Her ne kadar 2 tane Amerikalı oyuncumuz eksik olsa da yine de maçı kazanabileceğimiz noktaya getirdik. Canik Belediyespor’u tebrik ediyorum. Maçın önemli noktalarında oyuna hakim oldular. Bizim için zor günler başladı.

Çok eksik oyuncularla oynuyoruz. Umarım en kısa zamanda takviye yapıp ligin için yarısına galibiyet ile başlayacağız” şeklinde konuştu.

Maçı kaybettikleri için üzgün olduğunu ifade eden Tarsus Belediyesporlu oyuncu Nazlı Bircan Gökdemir, “Bizim için önemli ve almamız gereken bir maçtı. Eksik oyuncularla oynadık. Elimizden geleni de yaptık ama yeterli olamadı sonuçta kaybettik. Önümüzdeki maçlara bakacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA