Bisikletçiler Sarıkamış Şehitleri İçin Pedal Çevirecek

Bisikletçiler, Sarıkamış şehitlerini anmak için Taksim'den Sarıkamış'a pedal çevirecek.

12 gün sürecek olan yolculukta 10 bisikletçi, bin 856 kilometre yol gidecek.
Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul Bisiklet İl Temsilciliği'nce 5'incisi düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu" Taksim'den başladı.

Saat 11.00'de başlayan bisiklet turuna 10 bisikletçi katıldı.

Daha önceden hazırlık yapılmasına rağmen, bisikletçilerin Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde tören yapmasına İstanbul Valiliği tarafından izin verilmedi. Bunun üzerine bisikletçiler tören için yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Gümüşsuyu’nda bulunan Alman Başkonsolosluğu’na gitti. Bisikletçiler Sarıkamış’a gitmek üzere buradan start aldı. Burada start bayrağının kaldırılmasıyla bisikletçiler turlarına başladı.

Sporcular anma turunda sırasıyla Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan ve Kars'tan geçerek Sarıkamış'a varacaklar.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Teknik Kurulu üyesi ve aynı zamanda takım kaptanı Gazi Bilir, 5’inci kez Sarıkamış’a gittiklerini söyledi.

Turun bin 856 kilometreyi kapsadığını ve 11 etaptan oluştuğunu kaydeden Bilir, “Tura 4 takımdan milli sporcular katılıyor. 10 sporcuyuz. Hepimiz birlikte hareket ediyoruz. Her gün bir etap gidiyoruz. Amacımız Sarıkamış’ta yaşanan olayları, Yemen’e yazlık kıyafetlerle giden askerlerimizin tek kurşun atmadan donarak öldüğünü gençlerimize hatırlatmak ve bisiklet sporuna destek verdiğimizi göstermek” dedi.

Tura İstanbul’dan başladıklarını söyleyen 2011 yılı gençler Avrupa Şampiyonu Ahmet Örken ise, “İlk durağımız Bolu. Belli yerleri bisikletle geçeceğiz. Gittikçe hava şartları kötüleşecek. Şehitlerimizin bu soğukta hissettiklerini, onlar kadar olmasa da, hissetmek için bisikletle yola çıktık” diye konuştu.

Kaynak: İHA