Avrupa, Onur Kıvrak'ı İzliyor

Trabzonspor'un başaralı kalecisi Onur Recep Kıvrak, Avrupa'dan birçok kulübün dikkatini çekmeye başlarken, bordo-mavili takımda forma giydiği 5 sezonda fiyatını 14 kat artırmayı başardı.

Karşıyaka'dan 500 Bin Euro karşılığında transfer edilen milli kalecinin bugünkü piyasa değeri ise 7 Milyon 500 Bin Euro'yu buluyor.
Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında oynanan Galatasaray maçında Trabzonspor rakibine 2-1 mağlup olsa da maçın önüne geçen isim kaleci Onur oldu. Sarı-kırmızılı takımın forvetlerine karşı ortaya koyduğu mücadeleyle dikkatleri bir kez daha üzerine çeken milli kaleci, her geçen gün artan performansıyla Avrupa kulüplerinin dikkatini çekmeye başladı.

Kulübüyle sözleşmesini 2018’e kadar uzatan ve serbest kalma maddesini de 15 milyon Euro’ya çıkaran Onur, bordo-mavili takımda forma giydiği 5 sezonda fiyatını 14 kat artırdı.

Sezon başında Tolga Zengin'in Beşiktaş'a transfer olmasıyla birlikte takım kaptanlığına getirilen Onur Kıvrak, 15 Ocak 2008'de Karşıyaka'dan 500 Bin Euro bedelle transfer olduğu Trabzonspor'da değerini 7 Milyon 500 Bin Euro çıkartarak takımın da en pahalı oyuncusu oldu.

ŞENOL GÜNEŞ'İN İZİNDEN GİDİYOR
Trabzonspor'un efsane kalecisi teknik direktör Şenol Güneş'in, Onur üzerindeki etkisi ise çok büyük. Bordo-mavili takıma transfer olmasıyla birlikte, Şenol Güneş gibi anılmak istediğini ifade eden başaralı kaleci şuana kadar gösterdiği performansla Güneş'in bordo-mavili takımın kalesini koruduğu yıllardaki performansı hatırlatmaya başladı.

2009-10 sezonunda ligin ilk 13 haftasında teknik direktör Hugo Broos'un görevde bulunduğu sürede hiç forma şansı bulamadı. Kaleci Sylva'nın yönetim tarafından kadro dışı bırakılması ve ikinci kaleci Tolga Zengin'in de bir sakatlık yaşamasıyla ligin 14. haftasında Eskişehirspor maçında uzun bir aradan sonra ilk kez takımın kalesini korudu. Onur Kıvrak, Teknik direktörlüğe Şenol Güneş'in gelmesiyle birlikte de ilk 11'de yer almaya başladı.

Sezon sonuna kadar 33. haftadaki Denizlispor maçı haricinde 19 karşılaşmada forma giydi. Onur bu maçlarda kalesinde 12 gol görürken, 7 maçta da kalesini gole kapattı. Şenol Güneş'le çalışmanın avantajını ciddi bir şekilde kullanan Onur, eski hocasının yüzünü kara çıkartmadı.

YAŞADIĞI SAKATLIK ONU YILDIRMADI
Trabzonspor'un genç kalecisi, 12 Mart 2011'de Kasımpaşa ile oynanılan karşılaşmanın son saniyelerindeki bir hava topu mücadelesinde sağ ayağından sakatlandı. İki gün sonra çekilen MR'ın ardından ön çapraz bağlarında yırtık tespit edildiği ve sezonu kapattığı açıklandı. 23 Mart'ta gerekli tedavi ve rehabilitasyon süreci için ABD'nin Pittsburgh şehrine gönderilerek, 3 gün sonra Pittsburgh Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Freddie Fu tarafından ameliyat edildi. 45 gün boyunca üniversiteye bağlı olan UPMC Sports Medicine Center'da rehabilitasyon sürecini geçiren Onur, 10 Mayıs 2011'de Trabzon'a dönerek çalışmalarına başladı.

Genç file bekçisi sezon boyunca çıktığı 25 karşılaşmada kalesinde 20 gol gördü.

HEDEFİ AVRUPA
Trabzonspor ile sözleşmesini 2018 yılına kadar uzatan Onur, Avrupa takımları tarafından yakın takibe alındı. Galatasaray ile oynanan maçta klasını bir kez daha ortaya koyan Trabzonspor’un file bekçisi Onur Kıvrak, Avrupa kulüplerinin scoutları tarafından izlenmeye alındı. Türkiye'de Trabzonspor’dan başka bir kulüpte forma giymek istemeyen, sözleşmesini ise bu yönde yapan başaralı kalecinin Avrupa'dan gelecek ciddi bir teklif karşısında Trabzonspor ile birlikte durumu değerlendirebileceği belirtiliyor.

Kaynak: İHA