Şimşek Açıklaması

Aydın Süper Amatör Lig’de mücadele eden Yıldızgücü, altyapıya verdiği önem ve bünyesinden çıkardığı oyuncularla dikkat çekiyor.


Son olarak Süper Amatör Lig’de Yılmazspor’u mağlup eden Yıldızgücü’nün genel menejeri Önder Şimşek kulüp başkanı ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın kendilerine büyük destek verdiğini ifade ederken, Alıcık’a teşekkürlerini sundu.
Geçtiğimiz sezon U 19 ekibi Türkiye Şampiyonası’nda şampiyonluk kazanan Yıldızgücü’nün menejeri Önder Şimşek, bir çok oyuncularını sezon başında Nazilli Belediyespor’a verdiklerini ve bu oyuncuların bir çoğunun Nazilli Belediyespor A 2 takımında forma giydiğini söyledi.

Nazilli Belediyespor’un pilot takımları olduğunu belirten Şimşek, “U 19’da ikide iki yaptık. Bu haftayı BAY takım olarak geçirdik. U 19 takımımızın kemik oyuncuları A takımımızda da mücadele ediyor. Daha fazla oyuncuyu önce Nazilli’ye, sonrasında ise Türk futboluna kazandırmak istiyoruz” dedi.

Yıldızgücü’nün, Yıldıztepe Mahallesi’nin takımı olarak kurulduğunu ancak, Haluk Alıcık’ın kulüp başkanı olmasıyla Nazilli’ye mal olduğunu anlatan Şimşek, “Başkanımız bize ve tüm amatör takımlara destek oluyor. Spor ruhunu çok seviyor. Belki de rüyamızda bile görmeyeceğimiz imkanlara Haluk Alıcık sayesinde kavuştuk”diye konuştu.

YETİŞTİRMENİN YANINA YARIŞTIRMACILIK
Altyapı takımlarının sadece ‘yetiştirici’ olmaması gerektiğini anlatan Şimşek, şunları söyledi: “Amatör takımlar yetiştirmenin yanı sıra, yarıştırıcı özelliğiyle de ön plana çıkmalı. Çocuklara en küçük yaşlardan itibaren yarışmayı öğretmeliyiz. Yetiştirici kulübüz diye sonuçlara önem vermezsek, sporcu yenilmeye alışır. Böylece sporcu yetiştirmek zorlaşır. Biz bu hedefimizi her zaman vurguladık. Yıldızgücü olarak BAL’a yükselmek istiyoruz”
“GURURLANIYORUZ”
Son yıllarda Ahmet Tüzün, Yiğit Dağkaya, Mustafa Acar, Selim Acar, Fatih Üge gibi oyuncuları Nazilli’ye kazandırdıklarını anlatan Şimşek, şöyle konuştu: “Bu oyuncuların başarılarını izleyince gururlanıyoruz. Selim, Nazilli Belediyespor’un Tepecikspor ile oynayacağı maçta oyuna girdi. Bu bizi ve futbolcumuzu gururlandırıyor. İnşallah daha çok oyuncumuzu üst yapıya veririz. Bu yönde çalışmalarımız kulüp olarak sürecek”

Kaynak: İHA