Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası

Malatyalı milli boksör Ertuğrul Erdemir, Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda 49 kilogramda Türkiye ikincisi oldu.


Türkiye Boks Federasyonu tarafından Karabük’te düzenlenen Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasına katılan Malatyalı milli boksör Ertuğrul Erdemir, 49 kilogramda Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye ikincisi olan Ertuğrul Erdemir, Türkiye Şampiyonası sonrası milli takıma seçildiğini kaydederek, “Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası öncesinde iyi bir çalışma dönemi geçiremedim. Bir takım sağlık problemleri nedeniyle iyi hazırlanamadım. Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen babam ile bir görüşme yaptı. Neticede şampiyonaya katıldım. Yaşadığım sağlık problemine karşın iyi bir derece aldığıma inanıyorum” dedi.

İlerleyen süreçte daha büyük hedeflerinin olduğunu ifade eden milli sporcu, “Bundan sonraki hedefim 2016 Olimpiyatlarına katılmak. Uzun yıllar 49 kilogramda birinci adam olarak milli takımda yer almak istiyorum” diye konuştu.

“ULUSLAR ARASI BAŞARILAR ELDE ETMEK İSTİYORUZ”
Ertuğrul’un babası ve antrenörü Cengiz Erdemir ise, milli sporcunun sağlık sorunları nedeniyle şampiyonaya iyi hazırlanamadığını ancak Türkiye ikinciliğini elde ederek, kendilerine yine büyük bir gurur yaşattığını söyledi.

Baba Erdemir, Ertuğrul’un finalde antrenmansızlık nedeniyle birinciliği kaçırdığını belirterek, “Biz sağlık problemi nedeniyle Türkiye Şampiyonasına katılma yönünde bir niyetimiz yoktu. Çünkü hem sağlık problemi vardı hem de istediğimiz gibi hazırlanamadık. 10 günlük bir antrenman sonrası Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasına katıldık. Finale kadar iyi geldi ama yeteri kadar antrenman yapamayışından dolayı birinciliği kaçırdı” şeklinde konuştu.

İlerleyen süreçte uluslar arası başarılara imza atmak istediklerini kaydeden Erdemir, “5-6 yıl tahtta oturduk. Artık uluslar arası başarılar elde etmek istiyoruz. Ertuğrul’un iyi bir altyapısı var. Yeter ki istesin ve iyi çalışsın. İşte o zaman elde edemeyeceği başarı yok. Çalışınca hedeflerimizi yakalıyoruz. Ama biraz ara verdik. Buda hedeflerden uzaklaşmamıza neden oldu. Şimdi tekrar çalışmaya başladık. Hem memleketimize hem de Türkiye’ye güzel başarılar armağan etmek istiyoruz” dedi.

Milli boksör Ertuğrul Erdemir’in babasıyla birlikte antrenörlüğünü yapan Hakan Korkmaz, elde edilen başarıdan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Şampiyona öncesi zorlu bir süreç yaşadık. Grup müsabakalarında sporcumuz bir rahatsızlık geçirdi. Dolayısıyla da istediğimiz maçları çıkaramadık. Türkiye Şampiyonasına da yeteri kadar hazırlanamadık. Yaklaşık 10 günlük bir çalışmanın ardından Türkiye Şampiyonasına gittik. Finalde de yeteri kadar hazırlanamamanın sonucu ikinci oldu. Ama biz kendisinden memnunuz. Malatya’ya yine büyük bir başarı getirdi. İlerleyen dönemde de uluslar arası başarılar elde etmek istiyoruz. Bu anlamda da Ertuğrul’u olimpiyatlara hazırlayacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA