Ahmet Çakar'a Hakaretten Tazminat Davası

PTT 1. Lig ekiplerinden Fethiyespor'da kulüp başkanı İsmail Öztürk, Fethiyespor'a hakaret ettiği gerekçesiyle eski hakem Ahmet Çakar ve televizyon kanalına tazminat davası açmasıyla ilgili olarak, "Çakar'a, Fethiye'de yaşayan insanlarımızın, kulübümüzün, şahsımın rencide edilmesi nedeniyle dava açtım" dedi.

Ahmet Çakar, bir televizyon kanalında yayınlanan programda Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Fenerbahçe ile yaptığı maçın seremonisine tüm takım oyuncularının yan yana durmasıyla oluşan "Yüce Atatürk" yazılı tişörtlerle çıkması nedeniyle Fethiyespor'u eleştirmişti. Bunun üzerine kulüp başkanı İsmail Öztürk adına avukat Nuray Ünal tarafından nöbetçi İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne, Fethiyespor Kulübü için 30 bin lira, Öztürk için de 20 bin lira olmak üzere 50 bin lira manevi tazminat istemiyle dava açılmıştı.
Öztürk, kulüp tesislerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanılan konulardan sonra Fethiye olarak çok gücendiklerini, kalplerinin kırıldığını söyledi.

Çakar'ın televizyon programında hiç hoş olmayan şekilde davranışlarda bulunduğunu ifade eden Öztürk, "Biz de yasal hakkımızı kullanarak ülkemizin değerlerinin hepimize ait olduğunu, haklarımızın eşit olduğunu hatırlatmak istedik. Bu duyguları öğrenmesi ve bilmesi gerektiğini vurgulayarak yasal süreç başlattık. Çakar'a, Fethiye'de yaşayan insanlarımızın, kulübümüzün, şahsımın rencide edilmesi nedeniyle dava açtım" dedi.

Öztürk, Çakar aleyhine açtıkları 50 bin liralık tazminat davasında rakamın önemli olmadığını dile getirerek, bazı değerleri hatırlaması için böyle bir süreç başlattıklarını söyledi.

Fethiyespor'un varoş ve taşra zihniyetiyle yönetilmediğini göstermek istediklerini anlatan Öztürk, "Burada çok aydın, memleketçi, milliyetçi ve değerlerine düşkün insanların yaşadığını bilmesi gerekiyor. Bazı değerleri hatırlaması gerekiyor. Onun için böyle bir süreç başlattık" diye konuştu.

Kaynak: AA