Hentbol Erkekler Süper Ligi

Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde mücadele eden İçel Hentbol Takımı'nda, ikinci devrenin hazırlıklarına 3 Ocak'da başlayacak.

Sportif Direktör Osman Özoğlu, "İlk devreyi istediğimiz yerde bitirdik diyebilirim. İkinci yarıya en iyi şekilde hazırlanıp, ligin sonu da güzel bitirmek istiyoruz" dedi.


Geçtiğimiz hafta sonu evinde lider Beşiktaş'a 31-25 mağlup olan İçel Hentbol Takımı, ligdeki 6. mağlubiyetini aldı. İlk yarıda oynadığı 14 maçın 7'sinden de galip ayrılan İçel ekibi, ilk devreyi averajla 8. sırada tamamladı. İkinci devreye İçel'de yapacağı antrenmanlarla hazırlanacak olan Güney ekibi, ikinci devreye 25 Ocak 2015’de deplasmanda oynayacağı Akdeniz Üniversitesi Antalya maçıyla başlayacak.

"BEŞİKTAŞ MAÇINDA ÇOK İYİ MÜCADELE ETTİK"
Beşiktaş maçını ve ilk yarıyı İHA muhabirine değerlendiren İçel Hentbol Takımı Sportif Direktörü Osman Özoğlu, Beşiktaş maçının kendileri açısından iyi geçtiğini ifade ederek, "Beşiktaş maçına çok iyi başladık ve mücadele ettik. İlk 20-25 dakika önde olan taraf hep bizdik. Tabi ilerleyen zamanlarda takım olarak yorulmaya başladık. Rotasyon şansımız da olmadığı için maça öyle devam etmek durumunda kaldık. Sonuçta yenildik. Aslında beklediğimiz bir sonuç oldu. Sonuçta Beşiktaş takımı bu ligin en iyi takımı ve ilk devreyi bütün maçları kazanarak tamamladılar. Onları tebrik ediyorum. Ancak buradaki maç ayrıca centilmenlik içinde ve kardeşçe geçti. Takımımın gösterdiği performanstan memnun kaldım. Artık önümüze bakacağız" diye konuştu.

"İLK YARI BİZİM İÇİN İYİ GEÇTİ"
İlk devrenin kendileri açısından iyi geçtiğini kaydeden Özoğlu, "Hedeflerimize ilk yarıda ulaştık diyebilirim. İlk devreyi 5. sırada bitirmek istiyorduk ama 8. sırada bitirdik. Ancak 5. sırada bulunan Trabzonspor ile puanımız aynı. Sadece averajla bu konumdayız. Tabi ilk yarı belki 1-2 puan daha alabilirdik ama olmadı. Kendi sahamızda almamız gereken bütün maçları kazandık. O açıdan sevinçliyiz. İkinci devre de fikstür bizim lehimize gözüküyor. Akdeniz Üniversitesi Antalya ve Beşiktaş dışındaki ilk 7'deki bütün takımlar İçel'e geliyor. Bu bizim için önemli bir avantaj. Maçlara iyi hazırlanıp, bu fikstür avantajını da lehimize çevirebilirsek ligi çok iyi bir yerde bitirebiliriz. O yüzden ikinci yarıya çok iyi hazırlanmalıyız. İkinci yarıya İçel'de yapacağımız antrenmanlarla hazırlanacağız. 3 Ocak 2015’e kadar oyuncular izinli. 3 Ocak'da İçel'de toplanıp, 25 Ocak'da oynayacağımız Akdeniz Üniversitesi Antalya maçına kadar hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Bu süre içinde belki 1-2 oyuncu ile yollarımızı ayırırız. Tabi maddi sıkıntılarımız da var. Onu da inşallah aşabilirsek, bu ligi iyi bir yerde bitiririz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA