Galatasaray 2-1 Trabzonspor goller Burak Yılmaz (2) Olcan Adın

Süper Toto Süper Lig'in 16. hafta karşılaşmasında Galatasaray, TT Arena'da konuk ettiği Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti.

Lider Fenerbahçe'nin Karabük'te aldığı mağlubiyetin ardından Galatasaray, Trabzonspor'u 2-1 yenerek zirveye bir adım daha yaklaştı.

TT Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle geçildi. İkinci yarıya hızla başlayan Galatasaray 60. dakikada Burak Yılmaz'ın golüyle bir sıfır öne geçti. Bu golden hemen önce ise Henrique'nin kafa vuruşunu Muslera müthiş bir şekilde çıkardı.

Trabzonspor, 66. dakikada Olcan Adın ile eşitliği yakaladı. Bu golün ardından Galatasaray ilk geldiği etkili atakla yeniden öne geçti.Sabri'nin ortasında Selçuk İnan topu kafayla ceza sahasına indirdi, Burak Yılmaz altı pas içinde tek dokunuşla topu ağlara gönderdi ve Galatasaray'ı tekrar 2-1 öne geçirdi.

Onur ve Muslera yaptıkları kurtarışlarla maça damga vurdular.

7 dakikada 3 golün olduğu maçın 76. dakikasında Gustavo Colman rakibi Albert Riera'ya yumruk attığı için direkt olarak kırmızı kart gördü ve oyun dışında kaldı.

Galatasaray 38 puanlı lider Fenerbahçe'nin yenildiği haftada kazanarak puanını 30'a yükseltti ve aradaki farkı 8'e düşürdü. Trabzonspor ise 24 puanda kaldı.

Galatasaray gelecek hafta deplasmanda Kayseri Erciyesspor'a konuk olurken Trabzonspor sahasında Medical Park Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek.