Ergani Gençlerbirliği’ne Malzeme Desteği

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, onursal başkanı ve kurucusu olduğu Ergani Gençlerbirliği kulübüne malzeme yardımında bulundu.


Alt yapıya verdiği önemle dikkat çeken Diyarbakır 1. Amatör Futbol Ligi takımlarından Ergani Gençlerbirliği’ne kaymakamdan malzeme desteği geldi. 3 yıl önce kurulan kulübün fahri başkanlığını yapan Kaymakam Erdinç Yılmaz, maddi destek verdiği kulübe bu kez de malzeme yardımında bulundu. Malzeme dağıtım törenine Kaymakam Yılmaz’ın yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Recep Cansu, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Mustafa Özen, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabay, Kulüp Başkanı Ekrem Senvar, kulübün teknik sorumlusu Mehmet Kanat ve futbolcular katıldı

Ergani Gençlerbirliği’ne destek olmasının bu kulübün alt yapıya verdiği önemden kaynaklandığını belirten Kaymakam Yılmaz, "2011 yılında ilçedeki çocukların spora kazandırılması projesi kapsamında bu kulübü kurduk. Sporcularımızın tamamı bu projeden gelen çocuklar ve alt yapı çalışmaları sonucu seçilen çocuklardan oluşmaktadır. Kulübümüzün başarısı Ergani’nin başarısıdır. Nitekim 3 yıldır katıldığımız amatör ve gençler kategorilerindeki liglerde şampiyon oluyoruz. Bizler de maddi ve manevi destek sağlıyoruz. Bundan sonra da desteğimiz devam edecek" dedi.

Ergani Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Ekrem Senvar ise, Kaymakam Yılmaz’ın spora verdiği destekle ilçe gençliği için büyük bir şans olduğunu belirterek, sağladığı desteklerden dolayı teşekkür etti.

Öte yandan Ergani Gençlerbirliği mücadele ettiği Diyarbakır 1. Amatör Futbol Ligi’nde sezonun ilk yarısını puan kaybetmeden lider tamamladı. Son maçında Kulp temsilcisi Pasurspor’u 6-0 yenen Kırmızı-Siyahlı takımın teknik patronu Mehmet Kanat, "8 maçın tamamını kazanarak B Grubu’nda devreyi lider tamamladık. Diğer kategorilerde de şampiyonluk iddiası taşıyoruz. Bu başarının mimarı Kaymakam Erdinç Yılmaz’dır. Hem maddi hem de manevi olarak ilçe gençlerinin sporda ufkunu ve önünü açtı. Bu desteklerin karşılığını başarılarla vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA