Çalhanoğlu,Trabzon'un kapısından dönmüş!

Hamburg'un yıldız futbolcusu Hakan Çalhanoğlu'nun 2 sezon önce Trabzonspor'un kapısından döndüğü ortaya çıktı.

Bundesliga'da sergilediği futbolla A Milli Takımı'na kadar yükselen başta Galatasaray olmak üzere Avrupa'da önemli takımları da kendine hayran bırakan Hamburg'un yıldız futbolcusu Hakan Çalhanoğlu'nun 2 sezon önce Trabzonspor'un kapısından döndüğü ortaya çıktı.

Bordo-mavili kulübün 2 mayıs 2011 tarihinde genç futbolcunun temsilcisi Bektaş Demirtaş ile Hakan Çalhanoğlu'nun transferi için imzaladığı menajerlik sözleşmesini Sporx.com ele geçirirken, sözleşmedeki bir ayrıntı kafaları karıştırdı...

Dönemin Trabzonspor asbaşkanı Nevzat Şakar ile transfer komitesinde yer alan Tuncay Bekiroğlu'nun imzaladığı 2 mayıs 2011 ile 30 haziran 2011 tarihleri arasında geçerli olan bu anlaşması karşılığı bordo-mavili kulübün Hakan Çalhanoğlu ile yapılacak görüşmeler için futbolcunun menajerine 175 bin euro ödeme yapmayı taahüt ettiği belirlendi.

İŞTE O ANLAŞMADA YAZANLAR

Yapılan bu 2 sayfalık anlaşmada bordo-mavililer Hakan Çalhanoğlu'nun menajerine ödenecek 175 bin euro içen futbolcuyla anlaşma şartı aramaması dikkat çekti.

Bununla ilgili konu, futbolcunun menajeri ile yapılan temsilci sözleşmesinin ücret kısmının 3.bendinde "Komisyon ücretine hak kazanılması için görüşme ve müzakerelerin futbolcu temsilcisi tarafından yürütülmüş olması yeterli olup profesonel futbolcu sözleşmesinin imzalanması ve futbolcunun Trabzonspor'a tescil edilmesi şartı aranmaz" şeklinde yer aldı.
Futbolcunun menajeri aracılığı ile yaklaşık 2 ay Hakan Çalhanoğlu için yoğun uğraş veren bordo-mavililer genç futbolcu konusunda mutlu sona ulaşamazken oyuncunun temsilcisiyle de ödeme konusunda mahkemelik olunduğu öğrenildi.

Bordo-mavililerin 2 mayıs 2011 günü Hakan Çalhanoğlu'nun menajeriyle imzaladıkları görüşme neticesinde futbolcunun menajerine 175 bin euro komisyon vermeyi taaahüt etmesine karşılık bunun sadece 100 bin eurosunu ödediği kalan kısmı ile ilgili olarak da tarafların davalık olduğu mahkemenin de Trabzon Asliye Ticaret Mahkemesinde görüldüğü belirtildi.