Galatasaray Fırsatı Kaçırmadı

Spor Toto Süper Lig'de konuk ettiği Trabzonspor'u 2-1 mağlup eden Galatasaray, zirve yarışında önemli 3 puanı hanesine yazdırdı.

Lider Fenerbahçe'nin deplasmanda Kardemir Karabükspor'a yenildiği haftada sahasında Trabzonspor ile karşılaşan sarı-kırmızılı takım, rakibini Burak Yılmaz'ın 60| ve 67. dakikalarda attığı gollerle 2-1 yendi.
Bu sonuçla puanını 30'a çıkaran Galatasaray, Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını da 8'e indirdi.

- Baskı 60| dakikadan itibaren sonuç verdi

Galatasaray'ın maç boyunca rakibi karşısında kurduğu baskı, 60| dakikadan itibaren sonuç verdi.
Mücadelenin büyük bölümünde kontrolü elinde bulunduran ve ilk yarıda Selçuk İnan ile Sneijder'in şutlarıyla tehlike yaratan sarı-kırmızılı takım, ikinci yarının başında da Drogba ile gole çok yaklaştı.
Geliştirdiği bir çok atakta kaleci Onur Kıvrak'ı geçmeyi başaramayan Galatasaray, 60| dakikada Sneijder'in hazırladığı pozisyonda Burak Yılmaz ile istediği golü buldu ve 1-0 öne geçti. Ancak 65. dakikada Olcan Adın'ın golüyle avantajını kaybeden sarı-kırmızılı takım, rakibine çok kısa sürede 67. dakikada yine Burak Yılmaz ile cevap verdi ve mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

- Burak Yılmaz, ligde 9 gole ulaştı

Karşılaşmada eski takımına attığı gollerle Galatasaray'a galibiyeti getiren Burak Yılmaz, ligde 9 gole ulaştı.
Daha önceki karşılaşmalarda 7 kez fileleri havalandıran Burak Yılmaz, Trabzonspor'a da 2 gol atarak gol krallığında iddiasını sürdürdü.
Sarı-kırmızılı futbolcu, ayrıca bu sezon ilk kez bir maçta 2 gol kaydetti.


- Sneijder'e alkış

Galatasaraylı taraftarlar, maçta oldukça etkili bir performans sergileyen Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder'e sevgi gösterisinde bulundu.
Taraftarlar, 85. dakikada yerini Aydın Yılmaz'a bırakan Hollandalı oyuncuyu, uzun süre alkışladı.

- Drogba, sarı kart sınırına geldi

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Didier Drogba, karşılaşmada bu sezon 3. sarı kartını gördü.
Daha önce 2 sarı kartı bulunan Drogba, maçın 79. dakikasında gördüğü kartla sarı kart ceza sınırına geldi.

- Sabri Sarıoğlu "üçlü" çektirdi

Galatasaray'ın kaptanı Sabri Sarıoğlu, maçın ardından "üçlü" çektirdi.
Tecrübeli oyuncu, taraftarların isteği üzerine orta sahaya gelerek sarı-kırmızılara "üçlü" çektirdi.

- Mancini yönetiminde evindeki 9. maçı da kazandı

Galatasaray, Trabzonspor karşısında aldığı galibiyetle teknik direktör Roberto Mancini yönetiminde evinde oynadığı 9. resmi maçından da zaferle ayrıldı.
Sarı-kırmızılı ekip, İtalyan teknik adam yönetiminde daha önce sahasında Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor (2-1), Konyaspor (2-1). Sivasspor (2-1), Elazığspor (2-0), UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag (3-1), Juventus (1-0) ve Ziraat Türkiye Kupası'nda Balıkesirspor'u (4-0) yendi.
Mancini yönetimindeki Galatasaray, evinde Ziraat Türkiye Kupası'nda normal süresi ve uzatmaları 2-2 biten maçta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u penaltılarla 6-5 mağlup etti.

- Stat zemininde sorun yaşanmadı

Galatasaray'ın Trabzonspor ile yaptığı maçta, Türk Telekom Arena'nın zemininde, mücadele boyunca önemli bir sıkıntı yaşanmadı.
Sarı-kırmızılı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Juventus ile oynadığı maçta kar yağışı nedeniyle bozulan ve ardından yoğun çalışmalar sonrası hazır hale getirilen stat zemininde, mücadeleyi etkileyecek bir sorun olmadı.

Kaynak: AA