Şanlıurfaspor - Mersin İdmanyurdu Maçının Ardından

PTT 1. Lig'in 17. haftasında Şanlıurfaspor, kendi evinde konuk ettiği İçel İdmanyurdu’na 3-2 mağlup oldu.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Reha Kapsal, maça doğru başladıklarını ifade ederek, “İçel İdmanyurdu maçına bütün hafta boyunca hazırlandık. Oyuna iyi başladık ve iyi devam ettirdik. Maçı rahat lehimize çevirecek, 30 dakika oynadık. Bireysel yaptığımız hatalarla böyle bir sonuç aldık. Tabi ki burada geldiğimden beri konuşuluyor. Şanlıurfaspor evinde yeniliyor. Oyunu sahaya istediğimiz gibi yayamıyoruz. Sezon başı ne kadar değiştirmeye çalışsak da olmuyor. Daha fazla çalışmamız gerekiyor. Ben pes etmem, ben çekilmem, bende bu yoktur. Kendi lugatımda zafer kazanmak, başarı kazanmak vardır. Bunları başaracağız. Devre arası doğru transfer yapacağız. Bende zafer kazanma, başarı sunma vardır. İnşallah bunları en kısa zamanda göstereceğiz” dedi.

Şanlıurfasporlu futbolcu Murat Kayalı ise üzgün olduklarını dile getirerek, “Bu maçı almayı çok istiyorduk. Ama ne yazık ki olmadı. Özgüvenimizi kaybetmiş durumdayız. Kazanacağımız karşılaşmayı kaybetmemiz bizleri gerçekten çok mutsuz etmiştir. Söyleyecek bir şey bulamıyoruz” diye konuştu.

Adana maçının galibiyetinden sonra çok ciddi moralle sahaya çıktıklarını belirten Şanlıurfaspor futbolcusu Onur Güney, “Deplasmanda biz iyi bir takımız. İyi futbolcularla birlikte çalışıyoruz. Hedefimiz var ama şu an şaşkınız. Maça iyi başladık. Uzun süre sonra ilk kez bir maça bu kadar istekle başlamıştık. İyi işler olmaya başlamıştı ama bugün oynadığımız karşılaşmayı kaybettik. Onurumuz zedelendi. Her şey boş sahaya yansıtmamız lazımdı. 3'lük yapacağımız maçı ne yazık ki 3'lük skorla kaybettik. Hepimiz çok üzgünüz. Böyle olmasını istemedik. İnşallah bu takım süper lig görecektir” şeklinde konuştu.

MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ
İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, karşılaşmanın çok önemli olduğunu ifade ederek, "Ankaraspor'un kazanması nedeniyle çok önemli bir maçtı. İki takım için de bu maçı kazanmak çok önemliydi. Ya puan farkı açılacak ya da kapanacaktı. Bu bilinçle maça çıktık. Maçın başında kişisel hatadan dolayı yediğimiz gol vardı. Bu golden sonra da oyuncularımız oyunun kontrolünü elinde tuttu. İyi bir futbol ortaya koyup 3 tane gol bulduk. 3 tane gol bulmak deplasmanda hele Şanlıurfaspor karşısında, gerçekten zor bir durumdu. Çokta gol pozisyonumuz vardı ama onları değerlendiremedik. Oyun başında bir oyuncumuz sakatlanmıştı. Önemli başka bir oyuncumuz da bugün sakatlık nedeniyle oynayamadı. Onların yerine oyna giren oyuncularımın hepsi bu kadar olumsuz şartlar altında büyük bir özveri, büyük bir sahiplenmeyle ve davaya inanmışlık sergileyerek, büyük bir iş başardılar. Hepsini canı gönülden tebrik ederim” açıklamalarında bulundu.

İçel İdmanyurdu futbolcusu Mehmet Yıldız, bütün arkadaşlarını tebrik ederek, ”Maçın başında mağlup duruma düşmemize rağmen önemli bir galibiyet elde ettik. Bütün zorluklara rağmen sahada iyi mücadele ettik. Sıkıntılarımız var ama biz bunları sahaya yansıtmadık. İnşallah da bütün arkadaşlarımızla birlikte güzel oyunlar sergileyeceğiz. Çok anlamlı ve çok güzel bir karşılaşma oldu” dedi.

Kaynak: İHA