Fenerbahçe Son Deplasmanı Kayıpsız Geçmek İstiyor

Spor Toto Süper Lig'in 16. hafta mücadelesinde yarın Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak lider Fenerbahçe, 2013-2014 sezonunun ilk yarısındaki son deplasman maçını kayıpsız geçmek istiyor.

Süper Lig'de son iki hafta maçı öncesi 38 puanla zirvede bulunan sarı-lacivertli ekip, Karabük deplasmanında alacağı 3 puanla rakipleriyle arasındaki puan farklarını korumayı hedefliyor.
Bu sezon ligde çıktığı ilk deplasman maçında Torku Konyaspor maçında aldığı yenilginin (3-2) ardından, rakip sahalarda üst üste 6 karşılaşmadan galibiyetlerle ayrılan Fenerbahçe, son iki deplasman maçında yenildiği Karabük temsilcisi karşısında bu kez kazanmayı amaçlıyor.
Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe maçını hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

- Caner takıma dönüyor

Sarı kart cezası nedeniyle geçen hafta Akhisar Belediyespor maçında forma giyemeyen Caner Erkin, Kardemir Karabükspor karşısında takımdaki yerini alabilecek.
Yaptığı asistlerle hücuma büyük katkı sağlayan sarı-lacivetli futbolcu, zorlu Karabük deplasmanında takımının önemli kozlarından birisi olacak.
Sarı-lacivertlilerde sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Emre Belözoğlu yarınki maçın kadrosunda yer almayacak. Sağ kasığındaki ağrılar nedeniyle hafta boyunca takımdan ayrı çalışan Selçuk Şahin'in durumu bugünkü antrenmandan sonra netleşecek.
Teknik direktör Ersun Yanal'ın Kardemir Karabükspor maçında, Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Cristian, Alper Potuk, Kuyt, Sow ve Emenike'den oluşan 11'i sahaya sürmesi bekleniyor.

- Emenike eski takımına karşı

Emmanuel Emenike, sarı-lacivertli formayla ilk kez eski takımı Kardemir Karabükspor'a karşı forma giyecek.
2009-2010 ve 2010-2011 sezonunda Kardemir Karabükspor formasını giydikten sonra 2011-2012 sezonu öncesi Fenerbahçe'ye transfer edilen ancak futbolda şike soruşturması nedeniyle Türkiye'den ayrılarak Rusya'nın Spartak Moskova takımına transfer olan Emenike, 2 sezonun ardından bu sezon sarı-lacivertli takıma dönmüştü.

- Emenike, Egemen ve Alves, sarı kart ceza sınırında

Kardemir Karabükspor maçı öncesinde Fenerbahçe'de Emenike, Egemen Korkmaz ve Alves sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
Bu sezon lig maçlarında toplam 3 sarı karta ulaşan 3 futbolcu yarınki maçta birer sarı kart daha görmeleri durumunda sarı-lacivertlilerin ligin 17. haftasında Kadıköy'de Kayserispor ile yapacağı maçta forma giyemeyecek.

- Kardemir Karabükspor 7 maçtır yenilmiyor

Ligde 16. haftaya 23 puanla 8. sırada giren Kardemir Karabükspor, son 7 maçında yenilmedi.
En son 8. haftada İstanbul'daki Galatasaray'a 2-1 kaybeden Karabük ekibi, ardından çıktığı 7 maçta 4 galibiyet, 3 de beraberlik aldı.
Galatasaray yenilgisinden sonra 9, 10 ve 13. haftalarda Medical Park Antalyaspor (1-1), Beşiktaş (0-0) ve Eskişehirspor (0-0) maçlarından beraberliklerle ayrılan Kardemir Karabükspor, 11, 12, 14 ve 15. hafta mücadelelerinde de Çaykur Rizespor (2-1), Akhisar Belediyespor (1-0), Kayserispor (1-0) ve Torku Konyaspor (3-2) maçlarında kazandı.
Kardemir Karabükspor'da son lig maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Erkan Kaş forma giyemeyecek.

Kaynak: AA