Yelkende Gençtürk Yeniden Aday

Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, 11 Ocak 2014 tarihinde yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulda başkanlığa yeniden talip olduğunu açıkladı.

Gençtürk, yaptığı yazılı açıklamada, 30 Ekim 2012'de göreve seçildikten sonra yönetim kurulu üyeleriyle büyük bir özveri gösterip yeniden yapılanma planlarını uygulamaya koyduklarını belirterek, 11 Ocak 2014'te Ankara'da yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulda başkanlığa tekrar aday olduğunu bildirdi.
Başta olimpik sınıflar olmak üzere yelken sporunu daha geniş kitlelere ulaştırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Gençtürk, şunları kaydetti:
"Yelken sporunun en önemli unsuru eğitim konusunda, Türkiye Ulusal Yelken Eğitim Programı (TUYEP) uygulamasındaki başarımız, kulüpler ve eğitim kuruluşlarıyla yapılan çalışmalar, federasyonumuzu ISAF akreditasyonu alacak seviyeye taşımıştır. 2014 yılında gerçekleşecek Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) akreditasyonuyla Türkiye Yelken Federasyonu, ISAF elit üyeleri arasına girecektir. Ayrıca önümüzdeki dönem sporcu, antrenör ve hakemlerin eğitiminde üniversitelerin spor bilimleri fakülteleri ve diğer akademik kuruluşların bilimsel desteğiyle çok daha başarılı bir dönem geçireceğimizden hiç şüpheniz olmasın."

Kaynak: AA