Kardemir Karabükspor, Fenerbahçe Maçı Hazırlıklarını Sürdürüyor

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, hafta sonu oynayacakları Fenerbahçe maçı ile ilgili olarak rakiplerinin etkili silahlarına göre tedbir alacaklarını, tedbir almadıkları takdirde kaçınılmaz bir sonuç olacağı söyledi.


Kırmızı-mavili takım, Pazar günü kendi evinde oynayacağı Fenerbahçe maçı hazırlıklarını Hasan Doğan Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde futbolcular taktiksel çalışma yaptılar. Kırmızı-mavililerin antrenmanı çift kale maçla tamamlandı

Antrenman öncesi gazetecilere açıklama yapan teknik direktör Tolunay Kafkas, hafta sonu yıldız futbolculardan kurulu bir takımla karşılaşacaklarını belirterek, "Bizim cephemizden baktığımızda, ciddi bir çıkışı olan, iyi mücadele eden ve bunun yanında iyi futbol oynayan ama eksiklikleri olan bir Karabükspor var. Bu eksiklikler oyun anlayışı ile ilgili ve kapatılmayacak şeyler değil. Saha ve seyirci avantajını iyi kullanıp performansımızın biraz üzerine çıkmamız lazım. Zevkli, çekişmeli, futbol oynamaya çalışan iki takımın mücadelesini izleyeceğiz. Saha içinde de iyi geçer. Biz centilmen bir takımız, Fenerbahçeyi son derece iyi şekilde ağırlayacağız. İyi oynayanın kazanacağı bir maç diliyorum. Moralliyiz ve bir sıkıntımız yok" dedi.

"ÖNLEM ALMAZSAK KAÇINILMAZ BİR SONUÇ OLUR"
Fenerbahçe'nin çok önemli ve etkili silahları olduğunu vurgulayan Kafkas, "Ona göre tedbir alıp kendi stratejimizi uygulamak zorundayız. En azından iki takım da futbol oynamaya istekli. Biz oyunu bozmaya değil, kazanmaya oynayacağız. Rakibimizin etkili silahlarına da tedbir alacağız. Tedbir almazsak zaten kaçınılmaz bir sonuç olur. Tedbir alıp mağlup olursak ona bir şey diyemem ama belli tedbirlerle oynayacağız" diye konuştu.

"LUALUA UMARIM KONUŞMAZ"
Gazetecilerin Lualua ile ilgili sorularını da cevaplandıran tecrübeli teknik adam, Lualua konusu hakkında çok fazla şey söylemek istemediğini ifade ederek, "Kendisi bir şey söyleyinceye kadar çok konuşmak istemiyorum. Ancak yöneticilere, teknik heyete, kulübe bir şeyler söylerse ondan sonrasını kendi bilir. Bir süreç var ve o süreçte ben en azından bizlerin hatası olduğunu düşünmüyorum. Umarım konuşmaz. Kulüp bir değişim içinde ve bir kurumsal yapısı var. Her şehrin bir yapısı var. Ama burası gerçekten başka bir sorumluluk ve ağırlık gerektiriyor. Bunu başta ben ve oyuncuların taşıması gerekiyor. Bunu da taşımaya gayret ediyoruz. Buraya gelen insanların işçilerin, emekçilerinin bu takım üzerinde bir emeği olduğunu düşünerek hareket etmeli. Biz kurumsal bir yapıya sahibiz. Bizim için her oyuncu değerli, Lualua da değerli. Bu takımın kurallarına uyan insanlarla devam edeceğimizi daha önce ifade etmiştim" şeklinde konuştu.

"YABANCI KONTENJANINDA ÇÖZÜM GENÇ FUTBOLCU"
Son günlerin tartışma konularından biri olan yabancı kontenjanı konusuna da değinen Kafkas, "Burada önemli olan yabancı kontenjanın 3, 5 ya da 6 ile sınırlı olup olmaması değil. Kulüplerin genç oyuncu gelişimine yatırım yapması lazım. Elinizde iyi bir forvet, sol bek, sağ bek ve stoperiniz varsa yabancı arayışına girmezsiniz. Siz bunu 3 de yapsanız kaliteli oyuncu yetiştiremezsiniz. Genç oyuncu gelişimine yatırım yapmazsanız bu kısır döngü devam eder. Problemin çözümünü bulmak çok önemli. Ben daha önce federasyonda çalıştığım için çözümün genç futbolcu gelişiminde olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Tolunay Kafkas, ara transfer dönemi için çalışmaların devam ettiğini ve ikinci devreye transferle başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA