Afrikalı Futbolcular Yozgat'ta

Bölgesel Amatör Lig 4. Grup'ta Yozgat'ı temsil eden Sorgun Belediyespor, kadrosunu Afrika'dan getirdiği 2 yabancı futbolcu ile güçlendirmek istiyor.

Fildişi Sahilleri'nden Agu ve Papua Yeni Gine'den Agulai isimli 2 yabancı futbolcu, Sorgun Belediyespor Teknik Direktörü Feridun Dündar yönetimindeki antrenmanlarda deneniyor.
Dündar, bugünkü antrenman sonrasında yaptığı açıklamada, iki yabancı oyuncunun takımla birlikte birkaç gün antrenmana çıkacağını ifade ederek, futbolcuları beğenirlerse resmi sözleşme imzalayacaklarını söyledi.

Hafta sonunda sahalarında oynayacakları Öz Espiyespor maçıyla, ligin ilk yarısını tamamlayacaklarını dile getiren Dündar, "Şu anda puan sıralamasında ikinci sıradayız. Amacımız, ligin ilk yarısını ikinci bitirip, ocak ayında yapacağımız takviyelerle, ikinci yarıya daha güçlü bir kadro ile girmek. Bunun içinde bazı oyuncuları denemek amacıyla buraya çağırıyoruz. Bu iki yabancı oyuncuyu da bu amaçla çağırdık. Agu ve Agulai'yi birkaç gün deneyeceğiz, yararlı olacağına karar verirsek sözleşme imzalayacağız" dedi.

Dündar, Futbol Federasyonu'nun Bölgesel Amatör Lig'de yabancı futbolcuların oynamasına izin verdiğini vurgulayarak şunları kaydetti:
"Menajerler, Afrika ülkelerini dolaşıp, yetenekli oyuncuları üç aylığına Türkiye'ye getiriyorlar. Bunları Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde düzenledikleri turnuvalarda oynatıyorlar. O turnuvaları izleyen yönetici ve teknik adamlar beğendikleri oyuncularla sözleşme yapıp, kadrolarına dahil ediyorlar. Bunların içinden iyi oyuncular da çıkıyor, kötü oyuncular da. Şu anda Bölgesel Amatör Lig'de 27 yabancı oyuncu forma giyiyor. 11. Grup'ta 7 yabancı futbolcu bulunuyor. Bu futbolculara bir yıllık oturma izni veriliyor. Bir yıl sonra oyuncuların tekrar ülkelerine gidip gelmeleri gerekiyor. Yabancı oyuncuların bir başka sorunu da lisans ücretleri. Lisan çıkartmak için 6 bin 500 lira gibi yüksek bir ücret vermek zorundasınız. Bunun için eğer oyuncu gerçekten iyi değilse, transferine sıcak bakmıyoruz."

Kaynak: AA