Torku Konyaspor - Çaykur Rizespor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 13. hafta kapanış maçında Torku Konyaspor konuk ettiği Çaykur Rizespor’u 2-1 yendi.


Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, kendileri adına çok önemli bir maçtan galip geldiklerini belirterek, “Bu maçı galibiyetle geçtiğimiz için mutluyum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Geçen hafta mağlup olduktan sonra beklentimiz çok fazlaydı. İlk yarı top bizdeydi. Ama üçüncü bölgede gol pozisyonları üretemedik. İkinci yarıda final paslarımız iyi olsaydı daha iyi olabilirdi. Mücadeleden dolayı inanılmaz mutluyum. 16 puandayız. Güzel bir puan. İlk yarı için hedefimiz 20 puan. İkinci yarı daha şiddetli olacak. Alınacak 12 puan daha var. Belki biraz daha fazla puanımız olabilirdi” ifadelerini kullandı.

Yeşil-beyazlı oyuncu Tolga Ünlü, önemli bir galibiyet aldıklarının altını çizerek, “Beşiktaş mağlubiyetinden sonra önemli bir galibiyet oldu. İki takımda iyi mücadele etti. İkinci golümüz şans olsa da rakibin fazla pozisyonu yoktu. Kendi sahamızda iyi oynuyoruz. Takım arkadaşlarımı tebrik ederim” açıklamasında bulundu.

Torku Konyasporlu futbolcu Selim Ay ise, Çaykur Rizespor maçının öneminden bahsederek, “Kazanmamız gereken bir maçı kazandığımız için mutluyuz. Maçın genelinde ne yaptığını bilen bir Konyaspor vardı. Öne geçtikten sonra ister istemez geri çekildik ve kalemizde golü gördük. Sonrasında attığımız golle sahadan galip geldik. Önümüzdeki hafta Akhisar Belediyespor maçında da galip gelmek istiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligde 8 maçtır kazanamadıklarını hatırlatarak, “Takım olarak sıkıntı yaşıyoruz. Sakat ve cezalı oyuncularımız var. Bunların hiçbiri tabii ki mazeret değil. Bugün biz kesinlikle galibiyet için gelmiştik. Skor 1-1 olduktan sonra üzülürken mağlup olduk. Kötü goller yiyoruz. Maalesef istediğimiz şeyleri yapamıyoruz. Tabi ki bu böyle gitmeyecek. Takımıma da kızamıyorum. Çünkü sahada iyi mücadele ettiler. Bireysel ve basit hatalar yaptık. İleride top tutamıyoruz. Forvet arkadaşlarımız istediklerimizi gerçekleştiremedi. Şu maç kaybedilmemeliydi. Kalan 4 maçtan iyi sonuçlar alarak ilk yarıyı en iyi yerde bitireceğiz. Fenerbahçe maçıyla çıkışa geçmek istiyoruz” dedi.

Maçın ikinci yarısında baskı kurduklarını söyleyen Çalımbay, “Bireysel hatlar uçuk şekilde oluyor. Bunlar her takımın başına gelen şeyler. Bazen kötü oynayıp kazanılıyor, bazen de iyi oynayıp kazanılıyor. Kalan 4 maçımızı bu kadroyla oynayacağız. Bu maçları en iyi şekilde tamamlayacağız. Bu maçı unutmalıyız” şeklinde konuştu.

Çaykur Rizesporlu futbolcu Orhan Ovacıklı, Konya’ya kazanmak için geldiklerini anlatarak, “Maça iyi hazırlandık. Beraberlik golü sonrasında geri çekilmeyerek galibiyeti ne kadar istediğimizi gösterdik. Alınan kötü sonuçlara en çok üzülen bizleriz. 4 maçımız var. Pes edecek halimiz yok. 4 maçtan maksimumum puanı çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

Çaykur Rizesporlu oyuncu Cumali Bişi de alınan kötü sonuçları en kısa zamanda telafi edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA