Mancını Açıklaması

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Balıkesirspor’u 4-0 mağlup etti.


Maçın ardından yapılan basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Türkiye'de uygulanan 6+0+4 kuralının değişmesi gerektiğini dile getirerek, "Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıktığımız ve Türkiye Kupası'nda gruplara kaldığımız için mutluyum. Ligde kalan iki maçı da kazanıp aradaki puan farkını kapatmak istiyoruz" diye konuştu.

Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea ile eşleşmelerini de değerlendiren Mancini, "Her maç zor olacaktır. Artık o maça iki aylık bir zamanımız var. Konuşacak için bol bol zamanımız olacaktır" dedi.

Bir basın mensubunun takıma devre arasında yapılacak transferler hakkındaki sorusu üzerine Mancini, "Ben transferi konuşmaktan ziyade iki tane kalan maçımızı düşünüyorum. Onlara odaklanmamız lazım. Sonrasında tranfsferi konuşacak zamanımız olacaktır. Ben gelecekten çok ümitliyim. Devre arasında takımla bir hazırlık dönemi geçireceğim. Bu zamanda takımı iyi hazırlamak için zamanım olacak. Amacımız takımı iyi yerlere getirmektir" cevabını verdi.

"Takıma yabancı oyuncu alabilmek için bazı yabancılarla yolların ayrılması gerekiyor. Oyuncular belli mi?" sorusuna ise Roberto Mancini, "Kafamda şu isim olsa doğru olmaz. Türkiye'de uygulanan 6 yabancı kuralının değişmesi lazım. Mutlaka Avrupa'daki kurallar gibi olmalı" şeklinde cevap verdi.

Roberto Mancini, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın güzel bir stat olmasına rağmen maçlarını kendi taraftarlarının önünde, Türk Telekom Arena Stadı'nda oynamayı tercih ettiğini söyledi.

Galatasaraylı futbolcu Bruma ise son dönemlerde performansında düşüş olduğunu, çok çalışarak kendisini geliştirmek istediğini ifade ederek, "Kazanmak istediğimiz bir maçtı ve kazandık. Önemli bir galibiyet aldık. Bu galibiyeti bu soğukta buraya gelip bizi destekleyen taraftarlarımıza armağan ediyoruz" dedi.

Bir gazetecinin "Büyük beklentilerle buraya geldin. Son dönemde performansında bir düşüş var. Bunu neye bağlıyorsun?" sorusu üzerine Bruma, "Futbol böyle oyun. Her zaman aynı seviyede gitmek zor oluyor. İnişler çıkışlar oluyor. Buraya geldiğim için mutluyum. İlk başlarda iyi performans gösterdim. Sonrasında ise aynı performansı gösteremedim. Benim yapmam gereken her geçen gün kendimi geliştirmek ve çalışmaktır. Bu akşamda güzel bir gol attım. Umarım Galatasaray forması ile uzun yıllar gol atma imkanı bulurum" şeklinde cevap verdi.

Sarı-kırmızılı futbolcu Dany ise kupada gruplara kalmanın önemli olduğunu arkadaşlarıyla konuştuğunu söyleyerek, “Bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyum. Önemli olan ligde Trabzonspor ile oynayacağımız karşılaşmadır. Kupadaki galibiyet bize güven sağladı" ifadelerini kullandı.

BALIKESİRSPOR CEPHESİ
Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'a elendikleri için üzgün olduklarını ve artık kendi liglerine devam edeceklerini dile getirerek, "Trabzonspor'u eledikten sonra buraya büyük bir iddia ile gelmiştik. Gelirken de Galatasaray'ı eleriz diye düşünmüştük. Penaltı ile geriye düşüncü ikinci yarı beraberliği yakalamak için risk aldık. Ancak ikinci golden sonra koptuk. Üzgünüz, artık kendi ligimizde devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin "Penaltı pozisyonu için neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Ertekin, "Kendi ligimizde oynadığımız son 8 maçta bizim kalemize 7 tane penaltı atıldı. Biz konuştukça penaltılar çalınıyor. Demek ki hakem bu gece de öyle görmüş. Yapılacak bir şey yok" diye cevap verdi.

Basın toplantısına katılan Balıkesirsporlu futbolcular Murat Sözgelmez ve Aykut Çeliker ise, Galatasaray ile mücadele etmenin zor olduğunu söylediler.

Kaynak: İHA