İnegölspor Timsah Avında

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında yarın Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan 2. Lig Beyaz takımlarından İnegölspor, tarihi bir zafere daha imza atmaya hazır.


Kupa yolculuğunda ilk kez deplasmana çıkacak olan İnegölspor, 8 yıl önce olduğu gibi Timsah’ı bu kez evinde dize getirerek gruplara kalmayı planlıyor. Yeşil-beyazlı ekip de kupada yoluna devam etmek isterken, maça gitmek isteyenler için tesisler önünden otobüsler kaldırılacak

Perşembe günü saat 20.00'de Bursa Atatürk Stadyumu'nda ev sahipliğinde oynanacak maçı İzmir bölgesi üst klasman hakemlerinden Hakan Ceylan yönetecek. Karşılaşmada yardımcılıkları Deniz Turgut ve Cevdet Kömürcüoğlu yapacak.

İki takım daha önce 2005 yılında yine bir kupa maçında karşı karşıya gelmişti. İnegöl’de oynanan maçı İnegölspor Kemal Hastürk’ün attığı golle 1-0 kazanmayı başarmış ve yeşil-beyazlıları kupanın dışına itmişti. Bursaspor, İnegölspor maçını kazanarak, 8 sene öncesinin rövanşını almak isterken, iki devi devirerek buraya gelen İnegölspor’un rövanşı vermeye niyeti yok.

İnegöl Şehir Stadyumu gişelerinde satışına başlanan maçın biletlerine bordo-beyazlılar büyük ilgi gösteriyor. Bursaspor yönetimi tarafından İnegölspor’lu seyirciler için bin 384 adet bilet ayrılırken, biletlerin ilk satışa çıktığı saatlerde taraftarlar biletlerden alabilmek için gişe önünde kuyruk oluşturdular. Bilet fiyatları, Kapalı Tribün C Blok: 10 TL, Maraton Tribünü: 5 TL, Açık Kale Arkası Tribünü: 2 TL, Misafir Tribünü: 2 TL’den satılıyor.

Bir dönem Bursaspor formasını da giyen İnegölspor Teknik Menajeri İsmail Güldüren, maçla ilgili yaptığı açıklamada, “Bursaspor maçı İnegöl ve İnegölspor için bir prestij maçı olacak. Çünkü iki tane Süper Lig ekibini eledikten sonra şehrimizin takımı Bursaspor ile oynayacağız. Baktığımızda kendi ligimizde 3 haftadır kaybediyoruz. İnşallah artık Bursaspor maçını kazanıp, moral bulmak istiyoruz. Ardından ligin son haftasında oynayacağımız Aydınspor maçını da kazanıp, ilk yarıyı galibiyetle kapatmak istiyoruz. Ziraat Türkiye Kupası’nda İnegölspor’un gidebileceği en güzel yer gruplar olacaktır. Ama İnegölspor’un gidişatı ve amacı PTT 1. Lige çıkmaktır. Benim kişisel görüşüm önce gruplara kalıp ardından mücadele ettiğimiz ligden bir üst lige yükselmektir” dedi.

Kaynak: İHA