PFDK, Eboue ve Drogba kararını verdi!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Mandela tişörtleri nedeniyle sevk edilen Galatasaraylı Emmanuel Eboue ve Didier Drogba'ya ceza verilmesine gerek duyulmadığını açıkladı.


Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Elazığspor mücadelesinde Mandela tişörtleri giydikleri nedeniyle sevk edilen Galatasaraylı Didier Drogba ve Emmanuel Eboue hakkındaki kararını verdi. PFDK, iki oyuncunun yaptığı hareketin disiplin ihlalinin unsurları taşımadığı gerekçesiyle ceza vermeye gerek duyulmadığını belirtti.

Geçmişte hayatını kaybeden Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu'nu attığı golün ardından formasının altındaki tişörtle anımsatan Erkan Zengin ile Sivassporlu Aatif Chahechouhe'nin bir maç öncesinde kızının adını taşıyan tişörtle ısınmaya çıkması nedeniyle benzer olaylar yine gündeme gelmişti. Bu olayların ardından PFDK, konuları 'spor ekipmanları talimatına aykırılıktan ihtar cezası' şeklinde yorumlamıştı.

PFDK, geçtiğimiz günlerde "Yüce Atatürk' tişörtleri ile maça çıkan Fethiyespor'a da "disiplin ihlalinin unsurlarının" oluşmadığı gerekçesiyle ceza tayinine gerek olmadığını duyurmuştu.