''En az Ronaldo kadar...''

Galatasaray'ın kötü oynadığı dönemlerde ayakta kalan tek isim olan Fildişili yıldızın efor testleri dudak uçuklatıyor.

Avrupa'da yoluna devam eden Galatasaray, kaybettiği puanlarla şampiyonluk yarışından adım adım uzaklaşırken takımda ayakta kalan tek isim var: Didier Drogba! 35 yaşındaki Fildişili, ilerleyen yaşında rağmen formunu her geçen gün artırıyor. Gerek saha için gerekse daha dışındaki görüntüsüyle her kesimden takdir kazanan tecrübeli yıldız, bu gücünü profesyonelce yaşamasına borçlu.

DROGBA'NIN ASIL GÜCÜ

Geçtiğimiz sezonun ocak ayında Çin'in Şangay takımından transfer edilen Didier Drogba, sağlık testlerine tabi tutulmak üzere hastanenin yolunu tuttu. Testleri başarıyla geçen yıldız isim, gösterdiği eforla doktorların dudaklarını adeta uçuklattı.

15 dakika depar attırılan Drogba'nın kalp ritminde hiçbir anormal değişme olmaması şaşkınlık yarattı. Bunun yanında Fildişili 45 dakikalık sürede 18 kilometre mesafeyi başarıyla koşarak ne kadar formda olduğunu gösterdi. Öte yandan Drogba'nın vücudundaki yağ oranının, dünyadaki genel siyahi futbolcuların vücudundaki genel yağ oranına göre çok düşük olduğu tespit edildi.

HULK'TAN FAZLA KOŞUYOR

Galatasaray'ın her golünde bir şekide varlığını gösteren Drogba, zaman zaman fazla koşmadığı için eleştiri konusu olsa da bu eleştirinin de haksız olduğunu istatistikler bize veriyor. Zenit'in yıldızı Brezilyalı Hulk, Şampiyonlar Ligi gruplarında ilk 11'de başladığı maç sonunda 54 bin 751 metre mesafe katetti. Aynı maç sayısına ulaşan, hatta süre olarak Sambacı'dan daha az sahada kalan Fildişili ise 55 bin 242 metre koştu.

GIGGS OLABİLİR

Drogba'nın Galatasaray'da geçirdiği yaklaşık 1 sezonluk sürede fizik durumunda hiçbir düşme görülmemesi teknik heyeti ve yönetimi sevindirdi. Gücü yettiğince futbol oynamak istediğini her fırsatta dile getiren Drogba disiplinini korursa, Manchester United'ın 40 yaşındaki Gallerli futbolcusu Ryan Giggs gibi daha uzun yıllar yeşil sahalarda top koşturabilir.