Aydınspor 1923 Antrenman Göçebesi Oldu

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Aydınspor 1923, antrenman konusunda adeta göçebe hayatı yaşıyor.


Son 4 yılda 3 şampiyonluk yaşayarak 2.Lig’e yükselen Aydınspor 1923,antrenmanlarını kah Yörük Ali Efe sahasında, kah Mukan Perinçek Stadı’nda yapıyor. Geçmişten, bugüne takımı çalıştıran antrenörler ve teknik direktörlerin tamamına yakını zeminden şikayet ederken, kulüp yönetimi ve mülki amirler konu ile ilgili adımı bir türlü atmıyor.

Üst üste şampiyonluklar yaşayarak Aydın futbolunu ülke genelinde tekrar söz sahibi yapmayı amaçlayan Aydınspor 1923, bu sezon yapılan transfer hatalarının yanı sıra antrenman yapacak saha konusunda da sıkıntı yaşıyor. Yağmur yağdığında Mukan Perinçek Stadı’ndaki drenaj yetersizliğinden antrenman yapmak neredeyse imkansız olurken, kulüp tesislerinin önündeki Yörük Ali Efe Sahası’nın da zemininin sertliği futbolcular ve teknik heyete sıkıntı yaşatıyor. Halka açık olan Yörük Ali Efe Sahası’nda Aydınspor 1923 antrenman yaparken, saha kenarında mahalle sakinleri ve vatandaşlar yürüyüş yapıyor.Geceleri de kapısı açık olan sahada kimi zaman alkol alan kişiler çevreye rahatsızlık veriyor.

Sık sık tesisler konusunda sosyal medya aracılığıyla tepkilerini dile getiren Aydınspor 1923 taraftarları atıl durumda bulunan Hüseyin Aksu tesislerine geçtiğimiz günlerde dikkat çekmişti. Taraftarlar, “Hüseyin Aksu Tesisleri belki de yapıldığında Türkiye’de tek idi. Yıl 2014. Şimdi nerede” diyerek tesis sorunlarına dikkat çekmişti.
“İYİ SAHALARA İHTİYACIMIZ VAR”
Aydınspor 1923’ün teknik direktörü Mustafa Ceviz’de Aydınspor 1923’ün öncelikli olarak iyi antrenman sahalarına ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Ceviz, “İyi çalışmak, iyi tesislerin bulunmasından geçer. Yapımı devam eden altyapı tesislerinin A takım ile karşılaştırılmaması gerek. İkisi çok ayrı konular” diye konuştu.

2.Lig’de mücadele eden Aydınspor 1923’ün bir an önce iyi tesislere sahip olması gerektiği yönünde yorumlar yapılırken, ne kadar iyi kadro kurulursa kurulsun, takımın çalışacağı tesislerin yetersiz olmasının her zaman takımı olumsuz etkileyeceği futbol otoritelerince dile getiriliyor. Otoriteler, altyapı tesisleri gibi bir tesisinin Aydınspor 1923 A takımına kazandırılması gerektiğini vurguluyor. Mülki amirlerin ve kulüp yönetiminin ilerleyen günlerde tesis konusunda adım atmayacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: İHA