Sivas Belediyesinden Dağcılık Sporuna Destek

Sıcak Çermik Sefa Otelinde Sivas Belediyesi ile Türkiye Dağcılık Federasyonu Sivas İl Temsilciliği arasında sporcuların daha profesyonel ve azami fayda elde etmesi amacıyla bir anlaşma yapıldı.


Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün katılımıyla geçtiğimiz hizmete giren Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ve Muhsin Yazıcıoğlu Parkında yapılan tırmanma duvarının Türkiye Dağcılık Federasyonu Sivas İl Temsilciliğine tahsis edilmesi için bir devir teslim töreni düzenlendi.

Düzenlenen programa Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve eşi Makbule Ürgüp, Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Mehmet Baysal ile Dağcılık Federasyonuna bağlı dernekler ile çok sayıda dağcılık sporuna gönül vermiş sporcular katıldı.

Törende konuşan Türkiye Dağcılık Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Mehmet Baysal, “Buraya toplanmamızın amacı Sivas’taki Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarına yapılan tırmanma duvarını, Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliğine Başkanımız tahsis etmesidir. Biz de Sivas’ta bulunan kulüplerle, 6 tane faal kulübümüz var, Dağcılık Kulübü olarak Sivas’taki dağcılık tırmanma sporunu geliştirmek istiyoruz. Türkiye’de belki böyle bir duvar 5 veya 6 ilde var. En şanslı illerden biri biziz, başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sivas’a böyle bir eser kattığı için minnettarız. İnşallah biz de bu tırmanma duvarına sporcu yetiştirip Sivaslı gençlerin milli takımda Sivas’ı temsil etmelerini sağlayacağız” dedi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ''Belediyelerin görevleri sadece kendi kanunlarında yazan veya rutin hale gelmiş belediye hizmetleri değildir. Özellikle bu dönemde bunun böyle olmadığının gösterildiğini zannediyorum. Ben yapmış olduğumuz faaliyetlerin ve bir takım eserler bir takım başarısıdır. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı da öyle. İşin proje müellifi deneyimli bir insan, onun önerisiyle yapıyoruz tırmanma duvarını. Ben bilmem, siz de bilmezsiniz, belki bilenler vardır içinizde ama iyi bir proje ortaya çıkardığımız için memnunuz tabi. Kaykay pisleri var, çim teperler var, asma ip germe gölgelikler var, boyama duvarları var, burada bir takım aktiviteler var. Sivas’ın bir takım aktivitelere ihtiyacı var ben hem il temsilcimize, 6 derneğin başkanlarına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Muhsin Yazıcıoğlu Parkında yapılan tırmanma duvarının Türkiye Dağcılık Federasyonu Sivas İl Temsilciliğine tahsis edilmesi için hazırlanan sözleşmeyi Türkiye Dağcılık Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Mehmet Baysal ile birlikte imzaladı.

Kaynak: İHA