Mikel'den Drogba yorumu

Chelsea'nin yıldız oyuncusu John Obi Mikel, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile eşleştikten sonra Chelsea resmi sitesine açıklamalarda bulundu.

Drogba'ya övgüler yağdıran Obi Mikel, "Eminim Drogba bana mesaj atacaktır, kurayla ilgili muhtemelen bir şeyler içmeye gidip konuşacağız. Onu tekrar burada görmek için sabırsızlanıyorum. Drogba buraya 8 yılını verdi, o çok büyük bir efsane aynı zamanda büyük bir profesyonel.

Burada bir çok kupa kazandı. Londra'da oynanacak karşılaşma hepimiz için çok önemli olarak o yeni kulübüyle buraya gelecek ve kazanmak isteyecektir, biz de aynı şekilde kazanmak istiyoruz." dedi.

Galatasaray ile daha önce de karşılaştıklarını belirten yıldız futbolcu, " Galatasaray çok iyi bir takım, Sneijder ve Drogba ile önemli bir takım haline geldiler. Ayrıca hepimizin de bildiği gibi yeni bir teknik direktörleri var; Roberto Mancini. Mancini, takıma yeni bir felsefe ve oyun tarzı uygulamak istiyor.

Türk taraftarlar hakkında bilgi sahibi olduğunu söyleyen Nijeryalı futbolcu, 2008'de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisini izlediğini ve taraftarlardan çok etkilendiği belirterek "Türk taraftarlar her ne pahasına olursa olsun takımlarını sonuna kadar destekliyorlar." dedi.

Didier Drogba, Chelsea'den ayrıldıktan sonra ilk kez Stamford Bridge'e geri dönecek. İlk ayağı İstanbul'da oynanacak olan karşılaşmadan sonra Chelseali taraftarlar 8 yıl Chelsea formasını terleten Drogba'yı görme fırsatını bulacak. Fildişi Sahilli yıldız 2011-2012 yılındaki Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih'i yıkıp kupayı Maviler'e getiren golü kaydetmişti.