Barcelona mahkemelik!

İspanyol Savcılığı, Neymar transferiyle ilgili yapılan suç duyurusunun ardından Barcelona Kulübü'nden Brezilyalı futbolcuyla yapılmış sözleşmeyi istedi.

İspanyol Savcılığı, Neymar transferiyle ilgili yapılan suç duyurusunun ardından Barcelona Kulübü'nden Brezilyalı futbolcuyla yapılmış sözleşmeyi istedi.

İspanyol Savcılığı, Barcelona Kulübü üyelerinden Jordi Cases'in ''Neymar'ın transferinde kulüp 40 milyon avro borçlandırıldı'' iddiası yaptığı suç duyurusunun ardından çalışmalarına başladı.

İspanyol basınına yansıyan haberlerde, Savcılığın, Barcelona Kulübü'nden Neymar ile yaptıkları sözleşmeyi istediği belirtildi. Savcılığın, delilleri incelenmesinin ardından dava açılıp açılmamasına karar vereceği kaydedildi.

57,1 milyon avro karşılığında Barcelona'ya gelen Neymar için Katalan kulübü 17,1 milyon avroyu futbolcunun haklarına sahip olan kurumlara, 40 milyon avroyu da Brezilyalı futbolcunun ve babasının sahibi olduğu N&N (Neymar&Neymar) adlı şirkete ödemişti.

MESSI'NİN BABASIYLA İLGİLİ İDDİALAR YALANLANDI

Öte yandan İspanya İçişleri Bakanlığı yetkilileri, El Mundo gazetesinde bugün manşetten yayınlanan, "Barcelonalı futbolcu Lionel Messi'nin babası Jorge Messi'nin uyuşturucu mafyasından gelen parayı aklamaktan soruşturulduğu'' iddiasının yer aldığı haberi yalanladı.

İspanya resmi haber ajansı EFE'nin verdiği haberde, İçişleri Bakanlığı kaynakları, gazetenin iddia ettiği gibi ''kara para aklama'' ile ilgili bir soruşturma olmadığını sadece ''Messi'nin Dostları'' adı altında organize edilen maçlarla bağlantılı bir soruşturma olduğunu, bundan dolayı da Jorge Messi ve Barcelonalı futbolcular Messi, Alves, Pinto, Mascherano ifadelerinin alındığını söylediler.

Sport gazetesi de Messi'nin ailesinin El Mundo'ya karşı dava açmak için avukatları aracılığıyla temasa geçtiğini iddia etti. Katalan gazetesi, Messi'nin ailesinin, ''Barcelonalı futbolcunun imajına karşı kampanya yürütüldüğünü düşündüklerini'' yazdı.