Şehitkamil Belediyesi’nden Basketbol Kurtuluş Kupası

Şehitkamil Belediye Başkanlığı tarafından, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek olan, Şehitkamil Basketbol Kurtuluş Kupası, 21 okul basketbol takımının katılımı ile 16-24 Aralık 2013 tarihlerinde Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.


Şehitkamil Belediye Başkanlığınca ikincisi düzenlenen, Basketbol Kuruluş Kupası, il genelindeki orta okulların 5. ve 6. sınıflarında eğitim gören kız ve erkek öğrencilerin katılımı ile 16-24 Aralık 2013 tarihlerinde basketbolun değişmez adresi Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. Devlet Okulları Erkekler Kategorisi, Devlet Okulları Bayanlar Kategorisi ve Özel Okullar Erkekler Kategorisi olmak üzere 3 ayrı grup halinde düzenlenecek olan turnuvada 21 okul basketbol takımında görev yapan 500’e aşkın sporcu ve antrenör parke üzerinde görev yapacak. Ödülü turnuvada kategorilerinde ilk üç dereceye giren okul takımları Şehitkamil Belediye Başkanlığınca, akıllı tahta, projeksiyon cihazı, masa üstü bilgisayar, lazer yazıcı, kupa, madalya, başarı belgesi ve birçok basketbol antrenman malzemesi ile ödüllendirilecek. Ayrıca turnuva boyunca eğlenceli birçok sürpriz yarışma ve etkinlikler düzenlenecek.

Şehitkamil Belediyesi Basketbol Kurtuluş Kupasına katılacak öğrenciler, bir yandan basketbol maçlarında kıyasıya yarışabilmenin keyfini yaşarken bir yandan da turnuvanın gerçekleştirileceği Atatürk Spor ve Kültür Merkezi toplantı salonunda, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtulmasında büyük rol oynayan Şahinbey’in, Şehitkamil’in, Karayılan’ın ve 6 bin 317 şehidin kahramanlık öykülerini anlatan görselleri izleyerek, kurtuluşun ne kadar zor şartlarda gerçekleştiğini öğrenme ve yeni nesillere anlatabilme fırsatı bulacaklar.

Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Güven Alkoçak, Şehitkamil Belediyesi Basketbol Kurtuluş Kupası ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Şehitkamil Belediye Başkanlığımızla birlikte nerdeyse tüm resmi bayramlarda farklı kategorilerde yarışma ve etkinlikler düzenlemekteyiz, bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek olan Kurtuluş Basketbol Kupası birçok farklı yönü ile Gaziantep Basketboluna ve öğrencilerimize fayda sağlayacak. Bu nedenle yüzlerce sporcuyu pota ile buluşturan, Kahraman şehit ve gazilerimizi basketbol severlerle birlikte anmamıza vesile olan Şehitkamil Belediye Başkanlığımıza ve değerli başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na şahsım ve temsil ettiğim Türkiye Basketbol Federasyonu adına şükranlarımı sunmak istiyorum.”

Kaynak: İHA