Pınar Karşıyaka-galatasaray Liv Hospital Maçından Notlar

Beko Basketbol Ligi'nde oynanan Pınar Karşıyaka-Galatasaray Liv Hospital maçında Karşıyaka taraftarının Van'daki vatandaşlara gönderilmek üzere maçın devre arasında sahaya attıkları atkı ve berelere iki takım oyuncuları da destek verdi.

Karşıyaka taraftarının karşılaşma öncesinde sosyal medyadan çağrısını yaptığı "Van üşüyor, pazar günü devre arasında atkı ve berelerimizi parkeye atıyoruz" şeklindeki kampanya için Galatasaray Liv Hospital oyuncuları sahaya ısınmak için çıktıkları yanlarında getirdikleri atkı ve bereleri salona bıraktı. Karşıyakalı oyuncular da yanlarındaki atkıları devre arasında salona atmaları için taraftarlara verdi.
Karşılaşmanın devre arasında salonu dolduran taraftarlar yanlarında getirdikleri atkı, bere, eldiven ve montları Van'a gönderilmek üzere salona attı. Kampanyaya manken ve oyuncu Alp Kırşan da destek verdi.
Galatasaray Liv Hospital oyuncularının ısınma için sahaya çıkmasının ardından tribünlerden birkaç yabancı madde sahaya atıldı. Başantrenör Ergin Ataman'a yönelik küfürlü tezahüratların ardından maçın hakemleri müsabaka başlamadan anons yaptırdı.
İl Spor Güvenlik Kurulu kararı nedeniyle Galatasaray Liv Hospital taraftarının alınmadığı müsabaka için emniyet güçleri yoğun önlem aldı.
Karşılaşmadan önce protokol tribünü karşısında bulunan tribünde Karşıyakalı taraftarlar üzerinde tahta oturan gladyatör resminin olduğu bir pankart açtı.
Çoğu taraftarın ayakta izlediği müsabakada salon kapasitesinin üzerinde seyircinin olduğu gözlendi. Bazı taraftarlar salonun üst kısmında havalandırma sisteminin olduğu bölüme çıkarak müsabakayı izledi.

Kaynak: AA