Mersin İdmanyurdu - Ankaraspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 17. hafta maçında İçel İdmanyurdu, sahasında konuk ettiği Ankaraspor ile 1-1 berabere kaldı.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, maçın ilk 15 dakikası haricinde kalan 75 dakikada iyi bir oyun ortaya koyduklarını ifade ederek, "Oyuncularım maçın içinde yapılması ne gerekiyorsa hepsini yaptı. Ne istediysek onu yerine getirdi. Rakibimiz ilk 15 dakikada üstünlük kurdu. Daha sonra ise biz oyunda dengeyi sağladı ve biz baskı kurmaya başladık. Maçın ilk yarısı berabere bitti. İkinci yarıya bir oyuncu değişikliği yaparak başladık. İkinci yarıdaki oyunumuz daha iyiydi. Bu yarıda 5 gol pozisyonumuz vardı. Ancak bunlardan birini değerlendirebildik. Maçın kırılma anları vardı. Girdiğimiz pozisyonları atsak maç çok farklı olurdu. Ancak öne geçmemize rağmen, bir gol yedik ve maç 1-1 bitti. Bu bir puan iyi değil. Bugün oynadığımız oyunun karşılığı 3 puan olmalıydı. Tabi Ankaraspor iyi bir takım. Ekonomik anlamda güçlü bir takım. Oyuncularının ekonomik anlamda ihtiyaçlarını karşılayabilen bir takım. Oyuncularımızı kutluyorum. Çünkü ellerinden gelen her şeyi yaptılar" diye konuştu.

İçel İdmanyurdu'nun oyuncusu Güven Varol ise seyir zevki yüksek bir maç olduğunu belirterek, "Kazanmayı çok istiyorduk. Öne de geçtik. İkinci golü de bulabilirdik zaten bulmamızda gerekiyordu. Yemememiz gereken bir gol yedik ve maç berabere bitti. Fazla konuşacak bir maç yok. Bundan sonraki maçları kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

İçel İdmanyurdu'nun oyuncusu Efe Özarslan da bir puana üzgün olduklarını kaydederek, "Bir yandan da mutluyuz. Ankaraspor gibi büyük bir takımla berabere kaldık. Artık önümüzdeki maçları alıp ilk yarıyı iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. Biz böyle oynadığımız sürece ligde her takımı yeneriz. İçel İdmanyurdu'nu inşallah sezon sonunda Spor Toto Süper Lig'e çıkartacağız" şeklinde konuştu.

ANKARASPOR CEPHESİ
Ankaraspor Teknik Direktörü Osman Özköylü ise seyir açısından güzel bir maç geçtiğini vurgulayarak, "Zaten bunun böyle geçeceği belliydi. Her iki takımda ligin güçlü ekiplerinden. Her iki takımda bugün iyi mücadele etti. Maçın ilk 30 dakikasında ciddi ataklar yaptık. İçel İdmanyurdu bu dakikaya kadar pozisyon bulamadı. İlk yarı bizim üstünlüğümüz de geçti. İkinci yarı ise farklı oldu. Rakibimiz bizim üstümüzde baskı kurdu. Çok net pozisyonlara girdi. Bir anda oyunun rengi değişti. Bu arada golü de yedik. Golden sonra yeniden biz toparlandık. Kazanabilirdik, kaybedebilirdik. Kaliteli, keyifli bir maç oldu" ifadelerini kullandı.

"HAKEMLER MAÇI KATLETTİ"
Maçın hakemlerine de ağır eleştirilen getiren Özköylü, "Maç kaliteli geçti ama maça hakemler gölge düşürdü. Verdikleri, vermedikleri kararlar çok kötüydü. Bir felaket yönetim vardı. Tabi bu sadece bizim için geçerli değildi. Bu her iki takım içinde geçerliydi. Şu maçın ağırlığını, kalitesini kaldıracak hakemler yoktu. Bu maça iyi hakemlere atansın, maça güzellik katsın isterdik ancak hakemler maçı katletti. Bize maç öncesi hakeme dikkat edin diye uyarı gelmişti ama biz bu uyarıyı dikkate almadık. Ancak almamız gerektiğini bugün çok iyi gördük. Bir hakem bir tane düzgün maç yönetemez mi. Yazık günah. Niye canımız yansın ya. Birde bu kulüp öyle dışarıdan gözüktüğü gibi büyük bir kulüp değil. Biz bir avuç insanız. Kocaman Ankara'da bin yada bin 500 taraftarımız var. Arkamızda böyle büyük bir destek yok. Şunu da herkes bilsin. Biz Ankara Büyükşehir Belediyespor değiliz, Ankaraspor'uz. Sıfırdan kurulmuş bir takımı. Bu ligin maliyeti en düşük takımlarından biriyiz. Ne yaparlarsa yapsınlar biz yeniden Spor Toto Süper Lig'e çıkacağız" dedi.

Ankaraspor'un oyuncusu Tonia Tisdell ise bugün iki büyük takımın maçı olduğunu belirterek, "Hakemler kötü maç yönetti. Onların daha dikkatli olması gerekir. Sahada geçen her şeyi bir üst lige çıkmak için yaptık. Tek yapmak istediğimiz şey Spor Toto Süper Lige çıkmaktır" diye konuştu.

Ankaraspor'un oyuncusu Müslüm Yelken de son 2 haftadır güzel bir hava yakaladıklarını kaydederek, "Bugün de kazanmak istiyorduk. Maça iyi başladık. İlk 30 dakika 5 net pozisyon bulduk ama değerlendiremedik. İkinci yarı biraz çekildik. Golü de yedik. Sonra beraberliği yakaladık. Yeni kurulmuş bir takımız. Çok çalışıyoruz. İnşallah çalışmalarımızın hakkını da sezon sonunda elde edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA