Kasımpaşa - Beşiktaş Maçının Ardından

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında deplasmanda Kasımpaşa’ya 2-1 mağlup oldu.


Mücadelenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, olayların yaşamasa daha iyi olacağını belirterek, “Erken bir gol yedik. Erken gol yememize rağmen oyuncularımız oyunu bırakmadı. İkinci yarıda oyunu elimize aldık ve durumu 2-1 getirdik. Olayların ardından rakip takım sahada 9 kişi kaldı. Ondan sonra futbol adına sahada her hangi bir şey olmadı. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

Basın mensuplarının maçın ilk yarısında Donk’un olayı ile ilgili soruya ise Shota, “Bence doğru bir olay değil. Top direk oyuncularımız geldi. Hakem de bunu gördü. Top elindeyken 4-5 saniye geçti. Oyunda doğal olan dışarı atmasıdır. Ama Donk pozisyonun içinde değil. Doğru değil en doğrusu dışarı atmalıydı” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının taraftar olayı ile ilgili soruya ise tecrübeli teknik adam, “Böyle bir şey yok. Bu zevk oyunudur. Güzel bir oyundur. Sahada birini öldürmeye kalkıyorsunuz. Bunu hangi dilde söyleyebilirim ki olmaması gereken bir olaydı" diye konuştu.

Basın mensupların puan farkı ve şampiyonluk hedefleri ile ilgili sorusuna ise Shota, "Nazar değmesin" diye cevap verdi.

Basın mensuplarının Donk’un olayı ile ilgili Beşiktaş yönetiminden itiraz geleceği ve maçın tekrar oynanmasını istediğini ile ilgili soruya ise Shota, "Ben maçı kazandım, tekrar neden oynayayım” diye konuştu.

Kasımpaşa kaptanı Yalçın Ayhan, her iki takım için de 6 puanlık bir maç olduğunu vurgulayarak, “Maça iyi başladık. 1-0’dan oyunu geri çevirdik. Sahada istemediğimiz olaylar yaşandı. Keşke yaşanmasaydı. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

Basın mensuplarının sahada yaşanan olayların nasıl değerlendirdiği ile ilgili sorusuna ise Ayhan, “Olaylarda Fernandes’in müdahale etmesin diye önüne geçtim. Olaylarda benim her hangi bir vurma olayım yok. O olaydan önce Fernandes’in tribünlere dönerek birkaç hareket etti. Ortam biraz gerildi” şeklinde konuştu.

Kasımpaşa futbolcusu Orhan Şam, 6 puanlık bir maça çıktıklarını belirterek, “Güzel bir oyun oldu. İlk 5 dakikada hariç göze yakışan bir futbol sergiledik. İyi bir kadroya sahibiz ve ligi güzel bir yerde bitirmek istiyoruz” dedi.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, son zamanlarda olan şeyin yine başlarına geldiğini belirterek, “Maça iyi başladık ve golü bulduk. Rakip duran toplarda baskılı olmaya çalıştı. Biz 2-0 yapıp oyunu bitirmeye yaklaştıracak golü bulamadık. İkinci yarı topun bizde kalmasını sağlayamaya çalışıp rakibin boş bıraktığı alanları değerlendirmek isteyecektik. Çünkü rakip risk alacaktı. Fakat bunu yapamadık” dedi.

Basın mensuplarının Fernandes’in ilk defa taraftardan tepki aldığının sorulması üzerine tecrübeli teknik adam, “Olay başladığında sahaya giren kişiyi fark edemedim. Sonrasında iki kırmızı kart çıktı. Olmaması gereken şeyler odu. Fernandes'in bu kulübe aidiyeti var. Bucaspor ile oynadığımız maç öncesinde sakatlığı vardı. Sırf iğne olabilmek için gün içinde İzmir'e gidip geldi. Bunu da Sivasspor ile oynayacağımız maç için yaptı. Bu onun kulübe olan aidiyetini gösterir” şeklinde cevap verdi.

Basın mensuplarının Donk’un ilk yarıda yaptığı olaylar ile ilgili soruya ise Slaven Bilic, “Benim de yaşamadığım şeyler yorum yapmak istemiyorum. Tek gördüğüm şuydu; gol pozisyonu yakalamıştık bizim oyuncumuz hareketlendiği esnada rakip oyuncu topu fırlattı. Bu konuda yorum yapacak gerekli kişiler vardır. Maç içinde bazı pozisyonlar vardır onları her ülkede yaşarsınız. O pozisyonlar için yorumlar yaparsınız. Bugün yaşadığımız şeyi görmedik. Oyuncumuz gole gidiyor bariz gol şansı var. Gole giden oyuncuyu durdurursanz bunun cezası penaltıdır. Gerekirse karttır. Gole giden oyuncuyu top atarak durdurursanız bunun kuraldaki yerini bilmiyorum. Bu kural hakkında bilgim yok. Bu olaylar hakkında yorum yapmam doğru olmaz” dedi.

Basın mensuplarının ikinci yarıda futbolcuların performansının düşmesi ile ilgili soruya ise Bilic, “İyi çalışıyoruz, iyi antrenman yapıyoruz. İkinci yarıdaki düşüşler konusunda bizde düşünüyoruz. Bu ilk defa olmadı. 5. defa oldu. Mutlaka bunu durdurmamız gerekiyor” ifade etti.

Beşiktaşlı futbolcular Mustafa Pekdemek ve Necip Uysal, oyuna iyi başladıklarını ama ikinci yarıda anlamsız bir şeklide geri yasladıkları için yenildiklerini söylediler.

Kaynak: İHA