Kasımpaşa Beşiktaş Maçında Kural Hatası Mı Yapıldı?

Donk'un ikinci topla müdahalesi sonrası hakem Barış Şimşek'in verdiği kararların hatalı olduğu ileri sürüldü...

Kasımpaşalı Donk'un, Beşiktaş maçının ilk yarısında elindeki ikinci topla rakibine müdahale etmesi hakem yorumcularını da şaşkına çevirdi.

Uluslararası oyun kuralları içersinde örneği bulunmayan olayla ilgili tüm yorumcuların birleştiği tek nokta; hakem Barış Şimşek'in hatalı karar verdiği oldu.

Donk'un elindeki topu görmesine rağmen düdük çalarak oyunu durdurmayan ve hata yapan Şimşek'in centilmenliğe aykırı hareket nedeniyle Kasımpaşalı oyuncuya sarı kart göstermesini doğru bulan yorumcular, ardından verdiği kararı ise eleştirdiler.

Donk'a gösterilen kart sonrası Beşiktaş lehine endirekt vuruş kararı vermesi gerektiği belirtilen Barış Şimşek'in kural hatası yaptığı da ileri sürüldü. Ancak maç tekrarı için yapılabilecek itiraz halinde, daha önce rastlanmayan bir olay olması nedeniyle MHK'nin Barış Şimyşek'in kararını yorum hatasına çevireceği de iddia edildi. Bazı hakem yorumcuları ise ikinci top bile olsa Donk'un eliyle eyleme girişmesi yüzünden penaltı ile cezalandırılması ve kırmızı kart görmesi gerektiğini savundular.

Ne Olmuştu?

Maçın 30. dakikasında sahalarda ender görülen bir olay meydana geldi. Beşiktaş'ın atağında sahaya ikinci top girdi. Ryan Donk topu dışarı göndermek için eline aldı. Ancak o anda gelişen Beşiktaş atağı nedeniyle top elinde kaldı. Almeida, net bir pozisyona girdi. Ryan Donk, elindeki topu pozisyona giren Almeida'nın ayağındaki topa atarak atağa engel oldu. Bu ilginç olay sonrası hakem Barış Şimşek Donk'a sarı kart gösterirken, oyun hava atışı ile devam etti.