Gaziantepspor - Kayseri Erciyespor Maçının Ardından

Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Gaziantepspor'u konuk ettiği Kayseri Erciyesspor’u 2-1 mağlup etti.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan Gaziantespor Yardımcı Antrenör Tamer Tuna, “Maçta önemli derecede motivasyonumuz vardı. Daha doğrusu hani üstleri hedeflemek ya da daha doğrusu bulunduğumuz konumun üstüne çıkabilmek adına bu maç çok önemliydi. Tabi ki oyuncuların kazanmak için geçen maçlarda olduğu gibi mücadele etmesi bizi çok memnun etti. Oyuncularla gurur duyuyoruz. İkinci yarı sadece galibiyet içindi. Oyuncularla bu maçta da galibiyet aldıkları için bu aynı zamanda 4 galibiyet mutluyuz” dedi.

Gaziantepsorlu oyuncu Medunjanin, Kayseri Erciyesspor maçının zor bir maç olduğunu belirterek, “Hocamızın gelişinden sonra dördüncü galibiyetimiz. Dördüncü zor kazandığımız galibiyet diyelim. Çok çabuk iyi gol bulduk. Bu bizim için avantaj oluşturdu. İkinci yarıda da ataklarımızı sürdürdük. Fakat golü bulamadık ama galip geldiğimiz için mutluyum” şeklinde konuştu.

Gaziantepsporlu bir diğer oyuncu Bekir, Sergen Yalçın’ın gelişinin ardından takımın değiştiğini ifade ederek, “Galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Lige gerçekten kötü başladık. Zor koşullar altında çalışıyoruz mücadele ediyoruz. Ama sergen hocanın gelişinden sonra çok şey değişti. Türk futbolunda bir gerçek var. Bir takıma yeni bir hoca geldiğinde yeni bir hava, biz bu havayı çok iyi şekilde değerlendirdik ve 4’te 4 yaptık” diye konuştu.

KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ
Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, ilk iki golü erken görmelerinin takımı etkilediğini belirterek, “Son üç haftadır galip gelen Gaziantepspor vardı. Karşımızda öz güvenle oynayan bir Gaziantepspor vardı. Gaziantepspor’un forvetinde çok iyi oynayan futbolcularının olduğunu biliyorduk. Maçın ilk yarısından itibaren baskılı oynayıp forvette oynayan oyuncularını oynatmamaktı. Gol gelene kadar planımız iyi gidiyordu. Ama bakıldığı zaman rakibin attığı gol öncesi biz oyuna hakim iken rakip golle buluştu. Birinci ve ikinci golün çok çabuk gelmesi açıkçası bizi demoralize etti” dedi.

Kayseri Erciyessporlu Üstün, maça puan için geldiklerini vurgulayarak, “Puan için geldik. Yalnız bir şansızlık var ilk golü her zaman biz yiyoruz. İyi oynadığımız da da biz yiyoruz. Direncimiz düştüğün de de biz yiyoruz. İlk golün ardından ikinci golü kalemizde erken gördük. Sonra daha çok istedik beraberlik için gol biraz daha erken gelseydi maç daha iyi olurdu” diye konuştu.

Kayseri Erciyessporlu Ekrem, erken yedikleri iki golle dirençlerinin kırıldığını ifade ederek, "Aslında maça kötü başlamadık. Maçın geneline baktığımız da da iyi oynadığımızı söyleyebilirim. İlk yarı 2-0 ile kapatınca ikinci yarıda bir gol atmayı çok istedik. Fakat beklediğimiz gol geç geldi. Bunu kalan sürede değerlendiremedik. Burada ekip arkadaşlarımı tebrik ediyorum burada mücadelemize karşılık beraberliği hak ettiğimizi düşünüyordum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA