Briç Severler Turnuvada Zeka Yarıştırdı

Briç severler Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen Ulusal 4'üncü Briç Turnuvası'nda ter döktü.

Turnuvada dereceye girerek 1. gelen İlker Ayaz ile Hakan Peyret ile 2’nci ve 3’üncü gelen öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.
Kartal Belediyesi ve Briç Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen Ulusal 4'üncü Briç Turnuvası briç severleri buluşturdu. Zekanın ve stratejinin yarıştığı turnuvada oyuncular kıyasıya mücadele etti.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, briçin zeka gelişiminde önemli rolü olduğunu belirterek, "Türkiye'nin satranç merkezi olma yolunda Kartal önemli bir yerde. Satrançta beynini geliştirenler, sonra sanırım briçe dönüyorlar" diye konuştu.

Öğrencilik yıllarında briç öğrendiğini ifade eden Başkan Öz, "Sonra devam ettiremedim ama briç beynimin bir tarafında duruyordu" dedi.

"BEYNİ ÇALIŞTIRAN BİR OYUN"
Ergun Kork isimli bir diğer briç oyuncusu, 1961 yılından beri briç oynadığını belirterek, "Briç kart oyunları arasında beyni çalıştıran ve etrafla sosyal ilişkileri de geliştiren bir oyun. Stratejik düşünmeyi gerektiren bir oyun" dedi.

Kork, Türkiye ve Avrupa şampiyonluklarının olduğunu belirterek, özellikle de emeklilere briç oynamayı tavsiye etti.

"KİŞİLER ARASINDA KÖPRÜ KURUYOR"
Briçte dünya şampiyonluğu olan Melih Osman Şen ise, "Briç insanların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan, iki kişiyle oynanan bir köprü gibi birbirleriyle düşüncesini anlamayı sağlayan çok zevkli bir kağıt oyunudur" diye konuştu.


Kartal Briç Spor Kulübü Başkanı İsmet Polatkan da, "Kartal Briç Kulübü 2002 yılından beri faaliyet gösteriyor. Bölgesel bazda turnuvalarımızla 4 yıldır yapıyoruz" dedi.

Briçin kağıt oyunu olmasından dolayı farklı algılandığını, fakat oyunun bir zeka geliştirme oyunu olduğunu dile getiren Polatkan, Türkiye'de ve dünyada oyunun yaygınlaştığını belirtti.

Polatkan, Başkan Öz'e desteğinden dolayı plaket takdim etti.

TURNUVADA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ
Briç turnuvasında dereceye girerek 1. gelen İlker Ayaz ile Hakan Peyret ödüllerini Kartal Belediyesi Kültür İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Vekili Fügen Mavi’nin elinden aldı. Turnuvada 2’nci gelen Kaan Yalnız ile Coşkun Kadakal’a ödüllerini İsmet Polatkan, 3’üncü gelen Serkan Ünal ve Gökhan Yılmaz’a ise Nafiz Zorlu ödüllerini takdim etti.

Yarışmada 1’inci gelen yarışmacılar, turnuvanın çok iyi geçtiğini ifade ettiler. Ödüllerini alan öğrenciler daha sonra toplu hatıra resmi çekindi.

Kaynak: İHA