Yüzme İlk Meyvesini Verdi

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından iki yıl önce açılan yüzme branşının ilk meyvesi Bartu Koç, katıldığı olimpik kulaçlar seçmesinde tüm kategorilerde dereceye girerek büyük başarı kaydetti.


Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yüzme branşı sporcusu ilk turnuvasında önemli derecelerle Düzce’ye döndü. Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen ve ülke genelinde 25 olimpik yüzme sporcusunun seçileceği Olimpik Kulaçlar Seçmelerine katılan Düzceli Bartu Koç, katıldığı sekiz branşta ilk 3’e girerek antrenörlerinin emeklerini boşa çıkarmadı.

Bolu Karaçayır Yüzme havuzunda iki gün boyunca süren seçmelerde zorunlu branşlar olan 200 serbest, 200 karışık ve 400 serbest kategorilerinin yanı sıra seçmeli olarak 100 kurbağa, 50 kurbağa, 50 serbest, 100 karışık, 50 sırt kategorilerinde de yarışan 11 yaşındaki Bartu Koç, 50 metre kurbağalamada birinci olurken 100 serbest, 100 ferdi karışık, 200 ferdi karışık, 50 sırtüstü, 200 serbest, 400 serbest kategorilerinde de üçüncü olarak podyumdan inmedi.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Antrenörlerinden Selbi Öztaş, Türkiye genelinde 25 sporcunun seçileceğini belirterek, “Düzce için güzel bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Zorunlu branşlar olması bir sporcuyla katılmamıza neden oldu çünkü dayanıklılık isteyen branşlar. Ancak bundan sonraki yarışmalarda daha çok sporcuyla gideceğimizin sözünü veriyorum. Ocak ayında Sakarya’da yapılacak Kardeş İller yarışmalarına da hazırlıklarımız devam ediyor. Yüzme adına 2014’ün güzel bir yıl olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA